Följ oss

Nyheter

Pricer-aktien har pressats hårt – Affärsvärlden ger en köprekommendation

Publicerad

den

Pricers etiketter i butikshyllan

Pricer, det klassiska svenska företaget som var pionjär inom digitala prisetiketter, gör en företrädesemission på 257 Mkr till 5,50 kr per aktie där teckningstiden inleds på måndag.

Aktien hade en kraftigt positiv utveckling för några år sedan men sedan två och ett halvt år så har resan gått mot botten. Styrelsen valde att finansiera företaget via en hårt kritiserad finansieringslösning som fick ännu fler att lämna aktien, och när nyheten om företrädesemissionen kom så blev det ännu mer slakt av aktiekursen.

Det leder fram till frågan om aktien nu är så hårt pressad att den är köpvärd, där den idag handlas kring 7,10 kronor.

Affärsvärlden publicerade idag en analys som mynnade ut i en köprekommendation, för de investerare som kan leva med kortsiktig osäkerhet.

“Givet att Pricer klarar av att växa någorlunda i linje med den underliggande marknadstillväxten och att marginalerna normaliseras så finns fin kurspotential.”

Affärsvärldens analytiker lyfter fram att Pricer orderingång och omsättning båda ökade med 26 procent under första halvåret och att tillväxten är bred och på flera marknader.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära