Följ oss

Uppsnappat

Pressat läge i Oboya med handelsstopp, frysta bankkonton och företrädare som lämnat – senaste veckan

Publicerad

den

Problemen har stått som spön i backen för Oboya Horticulture Industries AB (publ) senaste veckan. Tumultet började med att Oboya meddelade under förra torsdagen att kortfristiga fordringar om ca 53 MSEK i Kina kan behöva skrivas ned utan koppling till Covid-19 pandemin. I fredags blev det dags för VD-byte där tidigare VD:n, på egen begäran och med omedelbar verkan lämnade, för att ersättas av huvudägaren och styrelseledamoten Robert Wu. I måndags meddelade Oboya att (den nya) ledningen genomfört en noggrann översyn av dessa fordringar tillsammans med bolagets revisorer och den sammanfattade bedömningen nu lyder att det ej längre förekommer något nedskrivningsbehov av fordringarna som beskrevs förra torsdagen. Oboya meddelade samtidigt att pressmeddelandet från förra torsdagen fått Swedbank att frysa bolagets bankkonton. Senare på kvällen i måndags meddelade Oboya att Swedbank, trots vädjan, från bolaget, fortsatt håller bolagets bankkonton frysta. Ytterligare lite senare på kvällen i måndags meddelade Oboya att ett närstående bolag till Robert WU, med namn Oboya Holding HK Ltd, råkat ut för tvångsförsäljning av Oboya-aktien på grund av ytterligare överbelåning av värdepapperskredit. I tisdags reagerade marknadsplatsen där Oboyas aktie är upptagen till handel, Nasdaq First North, med att handelsstoppa Oboya-aktien strax före öppning. Senare under dagen i tisdags meddelade Oboya att bolagets styrelseordförande utträtt från styrelsen med hänvisning till personliga skäl. Fortsättning följer. Oboyas aktie har haft det motigt under en längre tid. Aktien har handlats ned ca 83 % under de senaste tolv månaderna.

Uppsnappat

Fd gambling-bolaget GoldBlue planerar omvänt förvärv med läkemedelsbolag

Publicerad

den

Goldblue meddelade via pressmeddelande att det NGM-listade skalet, efter att dess gambling-verksamhet sålts tidigare i år, planerar att göra omvänt förvärv med läkemedelsbolaget Coegin Pharma AS. Befintliga aktieägare i GoldBlue skall enligt den tecknade avsiktsförklaringen äga 30 % av utestående aktier efter genomförd apportemission om affären fullföljs med målsättningen att allt skall vara klart under juli månad 2020. Goldblues aktie är listad på NGM Nordic SME och hade handlats upp +34,92 % vid stängning. Sista avslut skedde på 8,5 öre och aktier för cirka 700.000 kr hade bytt ägare.

Fortsätt läsa

Uppsnappat

Svindleri-dömd från härvan runt vinbolaget Cefour ny huvudägare i Tikspac

Publicerad

den

Bajs-emoji

Vinbolaget Cefour, numera Umida Group efter namnbyte, hade minst sagt en stökig period i samband med åtal och fällande domar mot huvudmännen i härvan. En av dessa är numera ny huvudägare i miljökonceptbolaget Tikspac. Det blir spännande att se hur marknadsplatsen Spotlight kommer att hantera en ägarprövningsfråga. Aktien obs-listades kl 11.50 idag.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära