Följ oss

Nyheter

Noteringen av Pharmiva får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Publicerad

den

Signatur

Pharmiva gör en IPO på First North till 16 kronor per aktie och Affärsvärlden har gjort en analys av erbjudandet och kommer fram till 3 av 6 i betyg vilket ska tolkas som en neutral rekommendation.

”Marknaden för bakteriell vaginos är betydande och många patienter som behandlas med antibiotika idag får nya utbrott redan inom ett år. Behovet av en recept- och antibiotikafri produkt är stort. Att Vernivia redan är CE-märkt är ett plus. Å andra sidan är den stora utmaningen att få igång försäljningen. Ledning och styrelse verkar ha relevant erfarenhet från branschen. Sammantaget äger nyckelpersoner 12 procent av bolaget. Det inspirerar inte särskilt mycket. Givet en fulltecknad emission värderas Pharmiva till 114 miljoner kronor. Vi har ingen superstark åsikt om aktien och landar sammantaget i en neutral hållning”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära