Följ oss

Nyheter

Analytiker ger rådet att inte teckna EuroAfrica Digital Ventures IPO

Publicerad

den

Kupatana, en tjänst från EuroAfrica

EuroAfrica Digital Ventures gör en noteringsemission på 20 miljoner kronor och noterar sedan sina aktier på First North den 6 april. Bolaget ska utveckla en köp- och sälj-sajt kallad Kupatana i Tanzania och driva en sociala medier-byrå med bas i Sverige. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på IPO:n och kommer fram till 2 av 6 i betyg vilket innebär ett råd att inte teckna.

”Bolagets nuvarande struktur är helt ny. Utvecklingsplanerna är omfattande och ambitiösa men långt från att realiseras. Börsvärdet är inte lågt givet denna utvecklingsfas. Rådet är att inte teckna denna nyintroduktion”

Nedan presenterar bolaget sin verksamhet.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära