Följ oss

Nyheter

MTG förvärvar inom tower defense-genren

Publicerad

den

Spelet Legion TD 2

Gamingbolaget MTG meddelade idag att koncernens helägda spelstudio Ninja Kiwi har förvärvat AutoAttack Games, utvecklaren av Tower Defense-succen Legion TD 2.

AutoAttack grundades 2014 av Brent Batas, efter hans mycket framgångsrika Legion TD-mod för Warcraft III. Julian Gari anslöt kort därefter under 2016 och de har tillsammans drivit AutoAttack under de senaste 8 åren. De är, med stöd av ett litet team, ansvariga för utveckling, marknadsföring och community-aktiviteter för Legion TD 2.

AutoAttacks resa började 2009 när Brent skapade det ursprungliga Legion TD-spelet som en mod för Warcraft III. Legion TD växte snabbt i popularitet och blev den näst mest populära modden för Warcraft III (näst efter DotA). Efter en framgångsrik Kickstarter smyglanserade duon Legion TD 2 under 2017 och släppte sedan det fullständiga spelet 2021.

Legion TD 2 har ett levande och engagerat spelar-community och attraherar en passionerad och engagerad bas av fans, vilket är en av många faktorer de har gemensamt med Ninja Kiwi. Spelet fortsätter att växa med regelbundna uppdateringar och studion har också påbörjat utvecklingen av ett helt nytt spel inom Legion-franchisen.

VD för Ninja Kiwi, Scott Walker kommenterade:

”Vi älskar den djupa spelupplevelsen och de spännande utmaningar som spelare får i Legion TD 2 både när de spelar själva och tillsammans med andra. Vi känner också att det finns en nära koppling mellan oss på Ninja Kiwi och Brent och Julian när det kommer till vår kärlek till Tower Defense-genren, vår passion för att skapa roliga och balanserade spelupplevelser samt även hur vi förhåller oss till och värdesätter våra spelar-communities. Jag är oerhört glad att välkomna AutoAttack till Ninja Kiwi-familjen och ser fram emot att uppnå fantastiska saker tillsammans.”

VD och grundare för AutoAttack, Brent Batas kommenterade:

”Ju mer vi lärde känna Ninja Kiwi, desto tydligare blev det att vi delar en passion för att både skapa fantastiska spel, och att investera i och stödja våra spelar-communities långsiktigt. Detta, i kombination med Ninja Kiwis branschledande närvaro inom Tower Defense gjorde att vi inte kunde föreställa oss ett bättre team att samarbeta med. Vi ser fram emot en spännande framtid som en del av Ninja Kiwi-teamet, där vi tillsammans fortsätter att skapa och erbjuda spel vi älskar!”

Nyheter

EQT nära bud på Keywords Studios till 73,5 procents premie

Publicerad

den

EQT är i långskridna samtal om att köpa upp Keywords Studios för 2 miljarder GBP, vilket motsvarar en premie på 73,5 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 1470 pence enligt Bloombergs beräkningar. Keywords Studios levererar en bred palett av tjänster till spelutvecklare.

Nyhetsbyrån skriver att fyra tidigare förslag från EQT har avslagits, men att detta bud är avsevärt högre än det första och att styrelsen lutar åt att rekommendera det till aktieägarna. EQT uppges ha till den 15 juni på sig att antingen lägga ett faktiskt bud eller lämna.

Graf över Keywords Studios aktiekurs
Keywords Studios aktiekurs
Fortsätt läsa

Nyheter

Stark historia och lovande framtid för Beijer Alma – men Börsveckan stannar vid avvakta

Publicerad

den

Beijer Alma-produkt

Tidningen Börsveckan har analyserat Beijer Alma. Även om man ser både en historisk och framtida bra utveckling så stannar man vid en avvakta-rekommendation för aktien.

Företaget har sedan år 2010 haft en god förvärvsresa och stadigt växande omsättning. För att förbättra lönsamheten efter marginalpress förra året satsar man nu på interna effektiviseringar. 2022 markerade en brytpunkt för serieförvärvare som Beijer Alma, med en nedgång i underliggande tillväxt, särskilt tydligt i Q1-rapporterna 2023.

Koncernens dotterbolag, inklusive Lesjöfors som står för 70 procent av omsättningen, visar på god internationell marknadstäckning och stark marknadsposition. Totalt har man gjort 40 förvärv sedan 2010, varav över 20 sedan 2019, men marginalen har pressats från 17 till 12,5 procent senaste åren.

2023 visade 17 procent tillväxt, med en organisk ökning på 3 procent, men justerad rörelsemarginal sjönk. Q1-rapporten 2024 visade 7 procent omsättningsökning, med 3 procent organisk tillväxt, men en minskad orderingång. Ett viktigt förvärv var finska AVS Power för 168 miljoner kronor, som passar in i affärsområdet Flödesteknik.

Efter förvärven är nettoskulden 2,5 miljarder kronor, vilket ger en nettoskuldkvot på 1,9x mot ebitda-prognosen om 1,3 miljarder kronor. Värderingen är hög, med ev/ebit kring 15-16x för 2024 och ner mot 14x för 2025. Trots historiskt stark prestanda och förväntade lönsamhetsförbättringar landar rådet i en avvakta-rekommendation.

Beijer Alma-aktien stängde i fredags på 208 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Cint-aktien har blivit köpvärd säger Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri har gjort en analys av marknadsundersökningsföretaget Cint och kommer fram till en köprekommendation för aktien med en uppsida på 40 procent, men till en hög risknivå.

För ett år sedan kraschade aktien och framtiden för bolaget kunde ifrågasättas. Men nu skriver Di att det finns flera indikatorer på att det har vänt. Ägarlistan har också fått sig en stor förändring, flera ägare har lämnat och nya har tillkommit, vilket Di anser är avgörande för att vända sentimentet. Även ledningen har bytts ut.

Cint har hanterat de flesta av sina problem och VD säger att optimismen även har återkommit bland personalen.

Di flaggar för att skuldsidan är hög och att en nyemission inte kan uteslutas. VD håller med om att skuldsättningen är för hög, men är inte direkt oroad, han arbetar mot lönsamhet och effektiviserar för att skapa fritt kassaflöde.

Samtidigt lyfter Di även fram Cint som en möjlig uppköpskandidat.

Cint-aktien stängde på 14,16 kronor i fredags.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära