Följ oss
Råvarumarknaden

Nyheter

MTG expanderar inom gaming

Publicerad

den

MTG och Ninja Kiwi

Stockpicker imponeras av VD Maria Redins beslutsamhet och helhjärtade satsning på MTGs gamingvertikal. Affärerna radas upp och institutionella investerare tvekar inte när förvärv ska finansieras. Stockpicker står fast vid sin positiva syn på bolaget och upprepar riktkursen om 175 kr. Nedan sammanfattar Stockpicker sin analys.

Det var inte så länge sedan som bolagets vd Maria Redin valde att satsa helhjärtat på gamingvertikalen, men nu är det gasen i botten som gäller. Efter storförvärvet av Hutch Games i december annonserade man för några dagar sedan den andra affären på relativ kort tid i och med övertagandet av Nya Zeeland-baserade Ninja Kiwi.

Ninja Kiwi är en ledande utvecklare och utgivare av så kallade Tower Defense-spel för mobil, med totalt cirka 140 miljoner nedladdningar och 6,2 miljoner månatliga användare. Nya Zeeländarna har en diversifierad spelportfölj bestående av över 25 premium- och gratisspel som man har lyckats förnya genom att bygga och förbättra spel kring stjärnvarumärket Bloons. Bolaget är mycket lönsamt med bruttointäkter uppgående till 337 Mkr under 2020 och ett justerat rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) på 168 Mkr.

På sistone har placerarna blivit mer skeptiska mot tillväxtaktier i allmänhet och coronavinnare i synnerhet. Som bekant finns det dessutom ett flertal bolag bara i Sverige som följer en ”Buy & Build”-strategi inom gaming, och konkurrensen för de riktigt bra förvärvsobjekten blir allt hårdare. MTG har dock ett viktigt ess i rockärmen med sin eSport-vertikal som sannolikt är intressant för många bolag ur ett samarbetsperspektiv, som exemplet med Ninja Kiwi har visat.

Vi står fast vid vår positiva syn och upprepar även riktkursen om 175 kr.

Nyheter

Dicot utmanar läkemedelsjättarna – framtidens potensbehandling väcker intresse

Publicerad

den

Dicot utvecklar läkemedel

Uppsalabolaget Dicot Pharma seglar upp som en av de mest spännande aktörerna på den svenska biotech-scenen. Med sin läkemedelskandidat LIB-01 är bolaget på god väg att revolutionera behandlingen av erektionsproblem – ett område som i decennier dominerats av samma verkningsmekanismer.

Dicot utvecklar ett nytt potensläkemedel som inte bara syftar till att lindra symptom, utan att faktiskt angripa problemet vid roten. Medan dagens läkemedel fokuserar på att påverka den erektila vävnaden direkt, visar nya studier att LIB-01 istället verkar på de nerv- och kärlstrukturer som styr själva erektionen. Detta är en avgörande skillnad – och enligt bolagets vd Elin Trampe kan det innebära ett paradigmskifte:

”Att LIB-01 verkar på de strukturer som kontrollerar erektionen, snarare än i den erektila vävnaden, är en viktig distinktion. Det öppnar för en ny behandlingsregim och möjligheten att kunna hjälpa fler män än dagens läkemedel,” säger hon i en kommentar.

Kraftig ökning i aktieintresse

Denna innovativa ansats har inte gått obemärkt förbi. Under våren och sommaren har handeln i Dicots aktie exploderat. Antalet aktieägare har mer än fördubblats på ett år, och aktien är nu en av de mest omsatta på Nasdaq First North.

Företaget är mitt i en fas 2a-studie i Sverige, Danmark och Nederländerna – ett så kallat ”proof of concept” – som väntas ge ytterligare belägg för läkemedlets effekt och säkerhet. Samtidigt pågår samtal med potentiella partners inför en framtida kommersialisering.

Siktar bredare än bara potensproblem

Som ett tecken på substansens breda potential har Dicot nyligen startat ett prekliniskt spår för att utvärdera LIB-01 även vid metabola sjukdomar. Upptäckterna från 2024 tyder på att läkemedelskandidaten kan ha fler tillämpningar än vad som först antogs.

Med en stadig utvecklingstakt, stigande investerarintresse och forskning som visar på långvariga effekter, har Dicot positionerat sig i framkant av en marknad som länge stått stilla. Bolaget är ett tydligt exempel på hur svensk life science kan kombinera innovation och affärssinne för att skapa framtidens läkemedel.

Fortsätt läsa

Nyheter

Läge att ta hem vinsten i Skanska

Publicerad

den

Byggnad i London som tillhör Skanska

För ett år sedan gav Dagens industri en köprekommendation till byggbolaget Skanska med framgångsrikt utfall. Aktien har följt med upp när verksamheten har utvecklats bra. Men nu är det ett bra läge att ta hem vinsten skriver tidningens analytiker Ulf Petersson.

”…faktum är att orderingången under första kvartalet sjönk med 17 procent, vilket talar för att de senaste årens mycket fina vinstlyft ser ut att börja avta. Lägger man till att värderingen inte är lika tilltalande som för ett år sedan är det i dag ett bra läge att realisera en kursvinst.”

Till det kommer även osäkerheten i den amerikanska ekonomin som utgör en risk då Skanska numera har över hälften av sin verksamhet i landet. 

Fortsätt läsa

Nyheter

Richard Bråse uppmanar Hufvudstaden att återköpa aktier

Publicerad

den

Fastigheter som tillhör Hufvudstaden

Richard Bråse uppmanade idag i ett inlägg Hufvudstaden att återköpa aktier. Eftersom Bråse rent allmänt ogillar företag som ger sig på finansiella konster så lyssnar man lite extra noga när han vill se återköp. Med en rabatt mot substansvärde på över 30 procent i kombination med överdrivet stabila finanser så är det återköp som rekommenderas.

”Aktiesparfonden uppskattar bolag med försiktig finansiell profil, men bland fastighetsbolagen sticker Hufvudstaden som överdrivet försiktigt.

Nettoskulden motsvarar drygt 6 gånger ebitda, ungefär hälften av vad andra stora kontorsbolag som Atrium Ljungberg konkar runt på. Räntetäckningen är bättre än vad aktörer inom de sotiga och mer högavkastande segmenten kan stoltsera med och belåningsgraden på 21 procent är lägst i sektorn.”

Fortsätt läsa

Bank

Annons

Gratis nyhetsbrev från Börsposten

* indicates required

Intuit Mailchimp

Populära