Följ oss

Nyheter

MilDef vinner strategisk hårdvaruaffär värd 30 miljoner från ett europeiskt Nato-land

Publicerad

den

Utrustning från MilDef

MilDef, vars aktie precis fick en avvakta-rekommendation från Börsveckan, har fått uppdraget att leverera hårdvara, som varit under utveckling, till en icke namngiven, europeisk Nato-nation. Samtidigt har MilDef fått ett fördjupat förtroende att leverera taktisk IT till nya strategiska projekt inom både mark- och luftförsvar i landet. Beställningen är ett avrop på aktuellt ramavtal och en effekt av att nationen accelererar uppbyggnaden av sina försvarsförmågor. Ordern är värd 30 miljoner kronor och leveranser beräknas ske under 2024.

Det 20-åriga ramavtalet med försvarsmakten i ett icke namngivet europeiskt Nato-land, handlar om att modernisera och digitalisera landets försvar. MilDef inleder nu leveranserna av taktiskt IT-utrustning, såsom datorer, skärmar, nätverksinfrastruktur och mjukvara till den aktuella försvarsmakten. Utöver den faktiska beställningen av unikt utvecklad hårdvara till exempelvis stridsledningssystem fördjupas nu även MilDefs involvering inom både mark- och luftförsvar.

– Efter intensifierade samarbeten och förstudier med den aktuella nationens försvarsmaterielmyndighet inleds nu hårdvarubeställningarna. Detta avrop är ett exempel på hur försvarsmakterna först beställer plattformar och fordon för att därefter designa in och beställa IT-kraft som gör verklig skillnad. Dessa leveranser blir värdefulla referenssystem för utökade och kommande beställningar från den aktuella myndigheten. Bland Nato-länderna erbjuder detta därtill en ledande systemdesign som kan replikeras bland andra nationer som efterfrågar banbrytande digitalisering, säger Daniel Ljunggren, CEO MilDef.

Beställningen omfattar även MilDefs installationsmjukvara OneCIS, som ska användas på både statisk och driftsättningsbar infrastruktur.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära