Följ oss

Nyheter

8 bra litium-aktier om man vill investera i batterimetallen

Publicerad

den

En saltsjö med litium

Forbes Advisor har valt ut åtta bra aktier för investerare som vill ta en position i batterimetallen litium. Samtliga företags aktier finns noterade på lättillgängliga USA-börser och flera av dem finns dessutom noterade på andra börser i världen. Företagen har också en viss storlek, så även om litium-aktier kan vara mycket volatila så inkluderar urvalet inte juniorbolag som har en extra nivå av volatilitet.

Albemarle Corporation (ALB): Med ett marknadsvärde på 19 miljarder dollar är Albemarle en av de största litiumproducenterna i världen.

Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM): SQM är ett chilenskt företag med ett börsvärde på 15 miljarder USD och är en av de största litiumproducenterna i världen.

Mineral Resources Limited (MALRY): Detta australiensiska företag har ett börsvärde på 8 miljarder USD och är verksamt inom gruvdrift och produktion av litium.

Livent Corporation (LTHM): Livent är ett USA-baserat företag med ett marknadsvärde på 3 miljarder USD och är verksamt inom produktion av litiumhydroxid och litiumkarbonat.

Lithium Americas Corp (LAC): Lithium Americas är ett kanadensiskt företag med ett marknadsvärde på 2 miljarder dollar och är involverat i produktionen av litium.

Sigma Lithium Corporation (SGML): Sigma Lithium är ett kanadensiskt företag med ett marknadsvärde på 3 miljarder dollar och är involverat i produktionen av litium.

Ganfeng Lithium Group Co, Ltd. (GNENF): Detta kinesiska företag har ett marknadsvärde på 10 miljarder USD och är verksamt inom produktion av litium.

Pilbara Minerals Limited (PILBF): Pilbara Minerals är ett australiensiskt företag med ett marknadsvärde på 8 miljarder USD och är involverat i gruvdrift och produktion av litium.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära