Nyheter
Lipigon accelererar aktiviteten på flera plan in mot klinik

Lipigon noterades på First North den 1 mars. Nedan är en sammanfattning på en ny analys gjord av Emergers.
Parallellt med förberedelserna för att ta Lipisense in i kliniska studier pågår arbetet med att validera de 20-talet resultat från screeningsamarbetet med HitGen. Dessutom noterar vi en ökad internationell uppmärksamhet för Lipigon. Med låga trösklar för produktgodkännande för Lipisense, flertal närtida möjliga triggers, stöd av insiderköp, starka finanser och en fortsatt anmärkningsvärt pressad värdering ser vi en hög potential för aktien.
Hög aktivitet i flera av bolagets projekt
Under sommaren har arbetet fortlöpt med förberedelserna inför studiestarten för Lipigons huvudprojekt, P1 Lipisense för behandling av kraftigt förhöjda triglycerider (blodfett) med förväntad start under Q2 2022. Lipigon har anlitat kontraktsforskningsorganisationen CTC i Uppsala för den kliniska fas I-studien som fokuserar på säkerhet, tolererbarhet och farmakokinetik. Vanligen kan man inte se effekt i den sortens studie men i fallet med Lipisense kommer man kunna inkludera personer med lätt förhöjda triglyceridnivåer och se om Lipisense sänker deras triglyceridnivåer, och alltså även få effektmått i detta tidiga stadium. För närvarande håller substansen på att produceras och GMP-batcher väntas klara under slutet på sommaren/tidiga hösten. Därefter väntas resultaten från de toxikologiska studierna avrapporteras mot slutet på året, med inskick till Läkemedelsverket i februari 2022. Under början på sommaren avslutades också den första screeningen i samarbetet med HitGen, där HitGens patenterade DEL-screeningplattform screenade tusentals gånger fler substanser än vid traditionell höghastighetsscreening och genererade ett 20-tal hits som nu ska valideras av Lipigon de kommande månaderna, innan fortsättningsplanen utformas under hösten.
Presentation på branschens mest väl ansedda event
I slutet av september kommer Vd Stefan K Nilsson även presentera på TIDES USA: Oligonucleotide and Peptide Therapeutics i Boston vilket är ”branschens mest väl ansedda event för att påskynda oligo-, peptid- och mRNA/vaccinbehandlingar till marknaden” och kan antas vara särskilt välbesökt och uppmärksammad just i år då mRNA nått särskild ryktbarhet pga covid-vaccinen. Möjligheten att få presentera på konferensen vittnar om intresset för Lipisense och kommer gynna Lipigons arbete med att hitta en möjlig licenspartner för Lipisense framöver. Därtill kommer Lipigon självt arrangera en online-konferens om RNA den 26 augusti för svenska och internationella investerare.
Anmärkningsvärd värdering lockar till insynsköp
Parallellt med utvecklingen av bolagets projekt har man även stärkt både styrelse, med Jessica Martinsson (co-founder Sprint Bioscience, First North Mkt Cap 170 MSEK), och ledning, med Eva Arlander som COO. Dessutom har tre styrelseledamöter inklusive ordföranden, plus COO och CFO köpt aktier i Lipigon, även om den totala köpeskillingen var i sammanhanget blygsam på drygt 0,5 MSEK. Aktien fortsätter dock handlas till en anmärkningsvärt låg värdering, med ett börsvärde omkring 75 MSEK där 59 MSEK motsvarades av kassan vid slutet av Q1’21. Vi ser därför en hög potential från dagens nivå med effektmått från Lipisense under 2022/2023 och en efterföljande utlicensiering som viktigaste triggers. Vi fortsätter räkna med ett samlat riskjusterat nettonuvärde för bolagets projekt på motsvarande 28-35 SEK per aktie på 18-24 månaders sikt, vilket inkluderar en riskjusterad förväntan om en utlicensiering av Lipisense. Som med all läkemedelsutveckling är dock den höga potentialen också förknippad med hög risk.
Nyheter
Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.
Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.
Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.
Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.
Nyheter
Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.
Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.
Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.
”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”
Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.
Nyheter
Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.
Köp
- Brdr A&O Johansen
- Camurus
- STG
Avvakta
- Addnode
- Zalaris
Sälj
- Momentum Group
-
Nyheter1 månad sedan
SBB-aktien är död
-
Nyheter2 veckor sedan
New Wave Groups grundare Torsten Jansson lägger ut orden
-
Nyheter1 månad sedan
Handelsbanken väntas ge 30 procent eller mer i direktavkastning under kommande tre år
-
Nyheter3 veckor sedan
Hela ProstaLunds ledning har nu avgått
-
Nyheter1 månad sedan
8 bra aktier enligt Börsveckan för hösten 2023
-
Nyheter1 månad sedan
Gold Town Games tecknar avsiktsförklaring med Vorto Gaming om ett rugby-spel
-
Nyheter2 månader sedan
Afry har blivit billig – fokus på rörelsemarginalen kan få fart på aktien
-
Nyheter2 månader sedan
Bellpals samarbetspartner går i konkurs