Följ oss

Nyheter

Kryptomäklaren Safello blir av med Swish

Publicerad

den

Kryptomäklaren Safello meddelade denna kväll att de har blivit av med Swish. Det är Handelsbanken som med omedelbar verkan har dragit in tillgången till betalningstjänsten Swish Handel och Swish Företag. Den angivna orsaken är misstanke om att Safellos tjänster används för eller i samband med försäljning av varor och tjänster som enligt bankens bedömning strider mot svensk lag eller utländsk lag eller annan författning eller svenskt eller utländskt myndighetsbeslut.

Safello utreder omständigheterna och ser över de handlingsalternativ som står till buds. 

– Vi vidtar omedelbara åtgärder för att utreda misstankarna om att våra tjänster skulle användas i samband med illegala aktiviteter. Safello kommer att samarbeta med Handelsbanken för att nå en samsyn avseende föreliggande omständigheter. Såvitt gäller affärskontinuitet kommer vi att utvärdera alternativ för att tillhandahålla alternativa betalningsmöjligheter för våra kunder, säger Emelie Moritz, Safellos verkställande direktör.

Något liknande har tidigare hänt Goobit Group som fick sin relation med SEB uppsagd och där med även Swish. Eftersom Swish var de båda företagens mest populära betalsätt så slår det hårt mot verksamheten.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära