Följ oss

Nyheter

Köp den bortglömda aktien Itab rekommenderar Dagens industri

Publicerad

den

Butik där belysning från Itab används

För många av oss som tittade på EFN Börslunch så är ITAB förknippat med smarta självskannande kassalösningar, för en fondförvaltare som trodde på den framtidsprodukten sålde in lösningen och aktien med stor inlevelse. Det blev aldrig något av den produkten, men sedan dess har aktien kraschat och bolagets traditionella verksamhet utvecklats. Bolaget säljer belysning, inredning och anti-stöldprodukter till butiker och det bolaget själva lyfter fram är att man nu allt mer går från att sälja produkter till att sälja lösningar.

Dagens industri har nu gjort en analys av företaget och den mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Verksamheten har utvecklats åt rätt håll men utan att priset på aktien har följt med upp. Det Dagens industris analytiker även tar upp är att skuldsättningen som toppade på 2,1 miljarder kronor år 2018 har kommit ner till låga 300 miljoner kronor, delvis med hjälp av en nyemission för tre år sedan på 768 miljoner kronor.

”Företaget har i skymundan ökat rörelsemarginalen och förbättrat sina finanser, trots en tuff marknad. Köp en styvmoderligt behandlad aktie med 30 procents uppsida i år – och lägg den sedan i byrålådan.”

Itab-aktien stängde på 11,90 kronor i fredags.

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära