Följ oss

Nyheter

Köp den bortglömda aktien Itab rekommenderar Dagens industri

Publicerad

den

Butik där belysning från Itab används

För många av oss som tittade på EFN Börslunch så är ITAB förknippat med smarta självskannande kassalösningar, för en fondförvaltare som trodde på den framtidsprodukten sålde in lösningen och aktien med stor inlevelse. Det blev aldrig något av den produkten, men sedan dess har aktien kraschat och bolagets traditionella verksamhet utvecklats. Bolaget säljer belysning, inredning och anti-stöldprodukter till butiker och det bolaget själva lyfter fram är att man nu allt mer går från att sälja produkter till att sälja lösningar.

Dagens industri har nu gjort en analys av företaget och den mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Verksamheten har utvecklats åt rätt håll men utan att priset på aktien har följt med upp. Det Dagens industris analytiker även tar upp är att skuldsättningen som toppade på 2,1 miljarder kronor år 2018 har kommit ner till låga 300 miljoner kronor, delvis med hjälp av en nyemission för tre år sedan på 768 miljoner kronor.

”Företaget har i skymundan ökat rörelsemarginalen och förbättrat sina finanser, trots en tuff marknad. Köp en styvmoderligt behandlad aktie med 30 procents uppsida i år – och lägg den sedan i byrålådan.”

Itab-aktien stängde på 11,90 kronor i fredags.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära