Följ oss

Nyheter

ITAB levererar 7200 självutcheckningskassor till ledande dagligvarukedja i Europa

Publicerad

den

Självutcheckningskassa från ITAB

ITAB-koncernen har tecknat avtal med en ledande europeisk dagligvarukedja för leverans av 7 200 självutcheckningskassor till deras butiker i ett stort antal länder. Implementeringen har påbörjats och beräknas vara klar i februari 2025. Det totala värdet av kontraktet beräknas till cirka 16 miljoner euro under 2024.

Tillsammans med kunden, en ledande europeisk dagligvarukedja, har ITAB utvecklat en skräddarsydd lösning för självutcheckning i kedjans butiker. I detta projekt kommer 7 200 självutcheckningskassor att rullas ut för kedjan i flera länder, inklusive Spanien, Nederländerna, Tjeckien, Österrike, Schweiz, Baltikum, Norden, Slovenien, Slovakien, Belgien och Tyskland. Den skräddarsydda lösningen som utvecklats av ITAB är enkel att installera och underhålla samt integrerar kundens hårdvara i en funktionell självutcheckningslösning – utformad för att erbjuda konsumenterna en sömlös kassaupplevelse.

”De effektiva och konkurrenskraftiga lösningar ITAB har utvecklat fortsätter att uppmärksammas av våra kunder och vi är mycket glada över att vårt framgångsrika samarbete med denna kund under många år utvidgas till att omfatta skräddarsydda självutcheckningslösningar. Vi kommer att fortsätta att gemensamt utforska ytterligare innovativa förbättringar för butikseffektivitet och konsumentupplevelse”, säger Andréas Elgaard, VD & Koncernchef för ITAB-koncernen.

Det totala värdet av produkterna och andra tjänster enligt kontraktet uppskattas till cirka 16 miljoner euro under 2024.

Aktien stiger något på nyheter efter att ha inlett dagen något nedåt. Aktien gick upp i måndags då Dagens industri gav en köprekommendation.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära