Följ oss

Nyheter

Imponerande lönsamhet för MAG Interactive

Publicerad

den

MAG Interactive är ett av de mobilspelsföretag som vi gjorde en sammanställning över för två månader sedan. Sedan dess har bolaget släppt en kvartalsrapport som var riktigt stark. Penser Access kom idag med en analysuppdatering med rubriken ”Imponerande lönsamhet” där man höjde sitt motiverade värde till 33-35 kronor. Nedan är Penser Access sammanfattning av analysen samt en intervju med vd.

Starkt Q2-resultat
Omsättningen i Q2 uppgick till 76,7 mkr vs vårt estimat om 74,9 mkr. EBITDA var signifikant starkare än våra estimat om 13,4 mkr och uppgick till 21,5 mkr. Den främsta orsaken till avvikelsen var lägre marknadsföringskostnader. Vi bedömer således att bolaget lyckats optimera sin marknadsföring under kvartalet då antalet dagliga aktiva spelare ökar q/q samtidigt som marknadsföringskostnader minskar q/q.

Spelsläpp kan leda till betydande estimatförändringar
Baserat på den starka lönsamheten på innevarande år höjer vi våra EBITDA-estimat med i snitt 10% under prognosperioden. På innevarande år stiger EPS med 32 öre, detta är kopplat till FX relaterade EO-poster. Skulle bolagets mjuklansering som presenterades i samband med rapporten leda till en global lansering ser vi en signifikant förändring i våra intäktsestimat.

Höjer motiverat värde
Vi höjer vårt motiverade värde till 33-35 kr från 30-32 kr. Vår DCF ger ett värde på ca 28 kr så i vårt motiverade värde är framtida spellanseringar och M&A värderat till ca 6 kr. MAG handlas i dagsläget i paritet med övriga mobilspelssektorn. Vi bedömer att ett premie kan motiveras givet en trogen spelarbas samt potentiell uppsida i estimat givet förvärv och spelsläpp.

Intervju med VD för MAG Interactive

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära