Följ oss

Nyheter

Gold Town Games meddelar positiva signaler från lanseringen av Baseball Franchise Manager

Publicerad

den

Baseball Franchise Manager

Baseball Franchise Manager (BFM) visar flertalet positiva nyckeltal efter en första period på marknaden meddelade Gold Town Games idag.

Låg installationskostnad

Spelet har under de initiala testerna bibehållit en låg installationskostnad jämfört med andra spel inom segmentet. Väl fungerande annonser, med en hög grad av konvertering från Metas annonsnätverk och i App Store, ligger till grund för resultaten, vilket är en tydlig indikation på att spelet upplevs intressant att ladda ner och spela 

– Vi kan se att spelets lättsamma grafiska stil går hem hos spelarna och vi ser intresse för ett baseball manager-spel på marknaden, säger Pär Hultgren, VD på Gold Town Games.

Förkortad återbetalningstid

Som effekt av den låga installationskostnaden förkortas annonseringens återbetalningstid avsevärt i jämförelse med andra titlar, vilket bådar gott för en framtida uppskalning av annonseringen. Spelet tjänar än så länge igen ungefär 35 procent av annonseringskostnaderna inom en vecka, vilket är bra i segmentet. Nästa steg i produktutvecklingen är att optimera retention, det vill säga kundbehållningen i spelet och stärka affären.

Februari 2024 startar nästa basebollsäsong, tills dess ska vi optimera spelets intjäning och stegvis öka användarbasen för att vid starten av säsongen skala upp marknadsföringen, säger Thomas Jonasson, Head Of Publishing på Gold Town Games.

Framtaget för att vara mer lättillgängligt

BFM har producerats med speldesign och grafik som ska tilltala en bredare målgrupp än koncernens tidigare titlar. Spelet baseras på samma system som tidigare titlar, vilket förhoppningsvis gör att vissa användare engagerar sig under lång tid. De förhållandevis låga installationskostnaderna och spelets förbättrade tidiga retention hos användarna, drygt 30 procent dag ett, bekräftar än så länge hypotesen.

– Vi ser med spänning fram emot hur vi potentiellt ska kunna applicera dessa designprinciper i existerande och framtida spel. De positiva signalerna från den första perioden i framförallt USA ger oss en indikation från marknaden att det finns ett intresse för spelet, avslutar Pär Hultgren.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära