Följ oss

Nyheter

Fragbites dotterbolag har sålt tokens för 800 000 euro

Publicerad

den

Panzerdogs

Wagmi, ett dotterbolag till Fragbite Group, har sålt 109 000 000 enheter av den egna spelvalutan $KOBAN till privata investerare för totalt 800 000 euro. Den riktade försäljningen är del av dotterbolagen Lucky Kat och Wagmis pågående förberedelser inför den kommande publika lanseringen och försäljningen av $KOBAN.

Wagmi har genomfört en riktad försäljning av 109 000 000 enheter av spelvalutan $KOBAN om totalt 800 000 euro. $KOBAN är en så kallad ekosystem-token som kommer användas som den primära spelvalutan för alla nuvarande och framtida web3-spel, inbegripet Panzerdogs och Cosmocadia. En token är en blockkedjebaserad digital tillgång som kan handlas på publika marknadsplatser utöver att den kan användas av spelare som valuta för köp inuti spelen. En första riktad försäljning av $KOBAN genomfördes under 2022, vilken nu efterföljs av en andra försäljning som riktats mot investerare med redan betydande engagemang i web3-gaming-branschen

Det gläder mig mycket att denna riktade försäljning genomförts. Marknaden har det senaste halvåret genomgått en period av lägre investeringsaktivitet i web3 globalt, i linje med tillståndet på de finansiella marknaderna. Tillsammans med våra rådgivare har vi bevakat marknadsförutsättningarna noga och ägnat denna tid åt att fokusera på spelutveckling och att bygga spelens community. Nyligen har det kommit flera indikationer på att den globala web3-marknaden tar fart igen, vilket är mycket positivt. Vår web3-portfolio har tagit betydande steg framåt under 2023 med en successiv ökning av antal spelare, och denna nya investering kommer understödja nästkommande steg i spelutvecklingen samt marknadsföringen med syfte att öka antalet transaktioner i spelen,” säger Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group.

”Panzerdogs och Cosmocadia fortsätter att bryta ny mark i framkanten av web3 gaming, och därför är det speciellt glädjande att få välkomna nya investerare som har djup kunskap om branschen och som uppskattar våra spel. Denna riktade försäljning är ett bra kvitto på att våra spel och $KOBAN som token utvecklas i rätt riktning, och vi ser fram emot nästa steg med publik lansering och försäljning,” säger Herdjie Zhou, VD, Lucky Kat.

Ökat antal spelare och planering inför publik försäljning av tokens

För närvarande förbereder Lucky Kat och Wagmi för den kommande publika lanseringen och försäljningen av $KOBAN, där lanseringen utgör startpunkten för integrering av $KOBAN i spelen samt upptagning av densamma till publik handel. Lucky Kats team har under de senaste sex månaderna genomfört marknadsföringsaktiviteter och kampanjer med så kallad user acquisition (UA) för Panzerdogs som resulterat i en betydande ökning av antalet spelare och antalet så kallade wallets aktiverade i spelet. En wallet är app eller programvara till vilken en person har enskild och krypterad tillgång, och med vilken man kan lagra, ta emot och skicka kryptobaserade tillgångar, såsom speltokens och NFT:er. Antalet aktiverade wallets är en av nyckelkomponenterna i en framgångsrik publik lansering. Innan den publika lanseringen kommer $KOBAN kunna förköpas på den öppna marknaden via så kallade web3 launchpads. Tidsplan och mer information om den publika lanseringen och försäljningen av $KOBAN kommer meddelas via pressmeddelande när de fastställts.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära