Följ oss

Nyheter

Fragbites dotterbolag har sålt tokens för 800 000 euro

Publicerad

den

Panzerdogs

Wagmi, ett dotterbolag till Fragbite Group, har sålt 109 000 000 enheter av den egna spelvalutan $KOBAN till privata investerare för totalt 800 000 euro. Den riktade försäljningen är del av dotterbolagen Lucky Kat och Wagmis pågående förberedelser inför den kommande publika lanseringen och försäljningen av $KOBAN.

Wagmi har genomfört en riktad försäljning av 109 000 000 enheter av spelvalutan $KOBAN om totalt 800 000 euro. $KOBAN är en så kallad ekosystem-token som kommer användas som den primära spelvalutan för alla nuvarande och framtida web3-spel, inbegripet Panzerdogs och Cosmocadia. En token är en blockkedjebaserad digital tillgång som kan handlas på publika marknadsplatser utöver att den kan användas av spelare som valuta för köp inuti spelen. En första riktad försäljning av $KOBAN genomfördes under 2022, vilken nu efterföljs av en andra försäljning som riktats mot investerare med redan betydande engagemang i web3-gaming-branschen

Det gläder mig mycket att denna riktade försäljning genomförts. Marknaden har det senaste halvåret genomgått en period av lägre investeringsaktivitet i web3 globalt, i linje med tillståndet på de finansiella marknaderna. Tillsammans med våra rådgivare har vi bevakat marknadsförutsättningarna noga och ägnat denna tid åt att fokusera på spelutveckling och att bygga spelens community. Nyligen har det kommit flera indikationer på att den globala web3-marknaden tar fart igen, vilket är mycket positivt. Vår web3-portfolio har tagit betydande steg framåt under 2023 med en successiv ökning av antal spelare, och denna nya investering kommer understödja nästkommande steg i spelutvecklingen samt marknadsföringen med syfte att öka antalet transaktioner i spelen,” säger Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group.

”Panzerdogs och Cosmocadia fortsätter att bryta ny mark i framkanten av web3 gaming, och därför är det speciellt glädjande att få välkomna nya investerare som har djup kunskap om branschen och som uppskattar våra spel. Denna riktade försäljning är ett bra kvitto på att våra spel och $KOBAN som token utvecklas i rätt riktning, och vi ser fram emot nästa steg med publik lansering och försäljning,” säger Herdjie Zhou, VD, Lucky Kat.

Ökat antal spelare och planering inför publik försäljning av tokens

För närvarande förbereder Lucky Kat och Wagmi för den kommande publika lanseringen och försäljningen av $KOBAN, där lanseringen utgör startpunkten för integrering av $KOBAN i spelen samt upptagning av densamma till publik handel. Lucky Kats team har under de senaste sex månaderna genomfört marknadsföringsaktiviteter och kampanjer med så kallad user acquisition (UA) för Panzerdogs som resulterat i en betydande ökning av antalet spelare och antalet så kallade wallets aktiverade i spelet. En wallet är app eller programvara till vilken en person har enskild och krypterad tillgång, och med vilken man kan lagra, ta emot och skicka kryptobaserade tillgångar, såsom speltokens och NFT:er. Antalet aktiverade wallets är en av nyckelkomponenterna i en framgångsrik publik lansering. Innan den publika lanseringen kommer $KOBAN kunna förköpas på den öppna marknaden via så kallade web3 launchpads. Tidsplan och mer information om den publika lanseringen och försäljningen av $KOBAN kommer meddelas via pressmeddelande när de fastställts.

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära