Följ oss

Nyheter

Ekobot skriver avtal med en svensk ekologisk grönsaksodlare

Publicerad

den

Robot inom odling från Ekobot

Ekobot, som noterades på First North för knappt två år sedan, har skrivit ett avtal med en svensk kund inom segmentet ekologisk grönsaksodling. Avtalet innefattar ett robotsystem för leverans till odlingssäsongen 2023.

Ekobot har skrivit sitt första kundavtal med en svensk ekologisk odlare. Bolaget anser att avtalet är strategiskt viktigt då det är bolagets första kund med en ekologisk odlingsinriktning. Kunden är en av Sveriges ledande grönsaksodlare med ca 100 ha odling och ett uppskattat behov av ca 10 robotenheter. Avtalet utgår ifrån Ekobots ordinarie prissättning per hektar och styrs av odlingsarealen. Avtalets totala omfattning kommer att fastställas i samband med odlingssäsongen start 2023.

”Ett kontrakt med en ekologisk odlare är ytterligare ett bevis på att Ekobot innehar en stark och tillförlitlig teknologi. Ekologisk grönsaksodling skiljer sig från konventionell odling på så sätt att ogräsbekämpningen sker nästan uteslutande med manuell säsongsarbetskraft och helt utan kemikalier. Detta ställer särskilt stora krav på robotsystemets tillförlitlighet och verkningsgrad vilket vi lyckats bevisa att vi kan möta upp till under odlingssäsongen 2022.” säger Ekobots VD Erik Jonuks.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära