Följ oss

Nyheter

Ekobot skriver avtal med en svensk ekologisk grönsaksodlare

Publicerad

den

Robot inom odling från Ekobot

Ekobot, som noterades på First North för knappt två år sedan, har skrivit ett avtal med en svensk kund inom segmentet ekologisk grönsaksodling. Avtalet innefattar ett robotsystem för leverans till odlingssäsongen 2023.

Ekobot har skrivit sitt första kundavtal med en svensk ekologisk odlare. Bolaget anser att avtalet är strategiskt viktigt då det är bolagets första kund med en ekologisk odlingsinriktning. Kunden är en av Sveriges ledande grönsaksodlare med ca 100 ha odling och ett uppskattat behov av ca 10 robotenheter. Avtalet utgår ifrån Ekobots ordinarie prissättning per hektar och styrs av odlingsarealen. Avtalets totala omfattning kommer att fastställas i samband med odlingssäsongen start 2023.

”Ett kontrakt med en ekologisk odlare är ytterligare ett bevis på att Ekobot innehar en stark och tillförlitlig teknologi. Ekologisk grönsaksodling skiljer sig från konventionell odling på så sätt att ogräsbekämpningen sker nästan uteslutande med manuell säsongsarbetskraft och helt utan kemikalier. Detta ställer särskilt stora krav på robotsystemets tillförlitlighet och verkningsgrad vilket vi lyckats bevisa att vi kan möta upp till under odlingssäsongen 2022.” säger Ekobots VD Erik Jonuks.

Fortsätt läsa

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

  • Protector
  • Lassila & Tikanoja

Avvakta

  • Storebrand
  • Gjensidige
  • Tryg
  • Solid Försäkring
  • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära