Följ oss

Nyheter

Avvakta med SCA säger Richard Bråse

Publicerad

den

SCA Norr, Härnösands pelletsfabrik

SCA har varit i hetluften den senaste tiden sedan två framgångsrika blankarfirmor har gått till attack mot bolaget samtidigt. Dagens industris Richard Bråse har analyserat läget och kommit fram till en avvakta-rekommendation till låg risk.

”SCA är ett relativt stabilt inslag i en slagig sektor och efter en period med expansiva investeringar kommer dessa nu trappas ner markant. Men den stora uppvärderingen från skogen är avklarad och avkastningen framstår som blek, åtminstone för placerare som vill höra vinsterna skramla i fickan.”

På den positiva sidan finns att SCA har en välinvesterad integrerad värdekedja med självförsörjning. Till det kan läggas att aktien handlas till substansrabatt och att bolaget har en växande förnybar gren. På den negativa sidan finns att ledningens incitament är kopplade till aktiekursen, att bolaget har en låg kassaflödesavkastning och en mindre bra avkastning på sysselsatt kapital.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära