Följ oss

Nyheter

Amido är övervärderat, sälj aktien

Publicerad

den

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på Amido vars aktiekurs har utvecklats bra sedan noteringen i november 2019. Man tror inte riktigt att uppgången är motiverad och ger en säljrekommendation till aktien.

”Amido har ett högt insynsägande och SBB:s intåg stärker ägarbilden. Bolaget har även lyckats nå en installerad bas på över 850 000 nycklar, med en rad fina namn på kundlistan. I kronor och ören är omsättningen fortfarande blygsam. Med ett nära på dubblerat börsvärde sedan noteringen har ledningen höga förväntningar att leva upp till. De interna målen har de hittills inte nått. Hoppet är nu att SOS Alarm ska göra avtryck på omsättningen. Frågan är dock om hemmamarknaden är tillräckligt stor för att bolaget ska växa in i sin värdering. Annars krävs det en internationalisering för att försäljningen ska ta fart. Det är nog lättare sagt än gjort. Den relativt sett höga värderingen lockar inte givet den nuvarande tillväxten. Rådet blir sälj”

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära