Följ oss

Nyheter

Amido är övervärderat, sälj aktien

Publicerad

den

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på Amido vars aktiekurs har utvecklats bra sedan noteringen i november 2019. Man tror inte riktigt att uppgången är motiverad och ger en säljrekommendation till aktien.

”Amido har ett högt insynsägande och SBB:s intåg stärker ägarbilden. Bolaget har även lyckats nå en installerad bas på över 850 000 nycklar, med en rad fina namn på kundlistan. I kronor och ören är omsättningen fortfarande blygsam. Med ett nära på dubblerat börsvärde sedan noteringen har ledningen höga förväntningar att leva upp till. De interna målen har de hittills inte nått. Hoppet är nu att SOS Alarm ska göra avtryck på omsättningen. Frågan är dock om hemmamarknaden är tillräckligt stor för att bolaget ska växa in i sin värdering. Annars krävs det en internationalisering för att försäljningen ska ta fart. Det är nog lättare sagt än gjort. Den relativt sett höga värderingen lockar inte givet den nuvarande tillväxten. Rådet blir sälj”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära