Följ oss

Nyheter

Maven Wireless får en köprekommendation av analytiker

Publicerad

den

Kablar inkopplade i en router

Stockpicker ger en köprekommendation till teknikföretaget Maven Wireless i en färsk aktieanalys. Nedan är en sammanfattning av analysen.

För närvarande ensam på en global marknad enligt ledningen och med en teknik som får högsta betyg i samtliga upphandlingar visar på stark fundamenta. Dessutom en kraftigt ökad orderingång förstärker vår syn på denna börsnykomling.

Utbyggnaden av 5G är i full gång och förhoppningarna är stora. Den femte generationens mobilnät ska lösa frågor som bredband till glesbygd, telemedicin i avlägsna delar med uppkopplade patienter, självstyrande bilar som minskar antalet olyckor, samt smartare belysningssystem mm. Det ska åstadkommas tack vare nedladdningshastigheter på upp till 1 Gbit/s initialt, vilket skulle vara minst tio gånger snabbare än de snabbaste mobilnät som finns idag.

5G har, emellertid, en svag penetrationsförmåga, vilket kan bli en utmaning eftersom cirka 80% av mobildataanvändningen för både existerande 4G-teknologier och 5G förväntas ske inomhus. Detta innebär att det kommer krävas nya signalförstärkande lösningar som stödjer flera operatörer samtidigt och multifrekvensband.

Det är också just här som Maven Wireless kommer in i bilden, ett teknikföretag som grundades 2016 med fokus på att utveckla och sälja system för inomhus- och tunneltäckning för såväl publika mobilsystem som kritisk kommunikation, exempelvis blåljusradio för polis och brandkår. Sedan början av juni är bolagets aktie noterad på First North, ett steg som togs för att säkra finansiering för en fortsatt expansion av verksamheten.

Det saknas i alla fall inte tillförsikt i ledningsgruppen om man tittar på målsättningen att öka omsättningen med cirka 80% i snitt under de kommande fem åren. Det skulle leda till en omsättning på mer än 1 miljard kr år 2025, vilket i sin tur skulle motsvara en marknadsandel på runt 4%. På pappret framstår målen som aggressiva men ändå ej orealistiska, givet 5Gs framfart och bolagets intressanta kunderbjudande.

Som relativt ungt företag har man dock fortfarande mycket att bevisa, även om den senaste tidens orderingång bådar gott. Omkring 100 Mkr i nettoomsättning borde vara inom räckhåll i år och om man lyckas leverera enligt plan, lär motsvarande siffra för 2022 landa runt 180 Mkr. Dagens börsvärde på 675 Mkr är då inte alltför utmanande, framför allt om man dessutom börjar visa svarta siffror på sista raden nästa år. Ett intressant tillskott i börssammanhang där dock risken i aktien förefaller vara hög i det läget bolaget befinner sig idag. Det är också i ljuset av det senare nämnda som köprådet blir av spekulativ karaktär.

Nyheter

Svolder-aktien får en köprekommendation av Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri ger en köprekommendation till Svolder-aktien till en medelrisknivå.

”Den som vill investera i lönsamma och utdelande små och medelstora bolag men vill slippa fondernas höga avgifter har ett alternativ på Stockholmsbörsen. Di sätter köpstämpel på en aktie som ger aktiv förvaltning till indexpris.”

Svolder investerar i småbolag på Stockholmsbörsen, vilket definieras som en storlek på upp till 20 miljarder kronor. Till en analysen har även en intervju med VD gjorts och på frågan om även bolaget på First North och onoterade aktierna kan bli aktuella så är svaret ett tydligt nej.

Svolder handlas till 4 procents premie mot underliggande tillgångar, men det kan vara ett lågt pris att betala för att ett förvaltarteam till låg kostnad sköter investeringarna.

Förutom att Svolder ger en nischad investeringsstrategi till låg kostnad så är det en placering i att man tror på att småbolagsaktier får en omvärdering på börsen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Sälj Hemnet, men sju andra aktier är köpvärda anser Börsveckan

Publicerad

den

Fyra investerare

Börsveckan har denna gång analyserat hela tio företag och sju av aktierna rekommenderas investerare att köpa. Hemnet är dock ute i kylan och får en säljrekommendation.

Köp

  • Nordic Level Group
  • Nilörngruppen
  • Vitrolife
  • Rejlers
  • Careium
  • SEB
  • Viaplay

Avvakta

  • Plejd
  • Medcap

Sälj

  • Hemnet
Fortsätt läsa

Nyheter

Uppdatering om Storskogen på 20 minuter

Publicerad

den

Storskogen är en diversifierad bolagsgrupp bestående av 129 affärsenheter uppdelade i 14 vertikaler med en sammanlagd omsättning på cirka 36 miljarder kronor. Här går Bolagsanalyspodden igenom vad som har hänt den senaste tiden och hur det aktuella läget ser ut idag för bolaget.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära