Nyheter
Gold Town Games presenterar ett fjärde spel
Gold Town Games presenterade idag ett fjärde spel baserat på sin W3XM-plattform som ska släppas redan fjärde kvartalet.
Mobilspelstudion Gold Town Games har ingått ett partnerskapsavtal med International Hockey Federation (FIH) i syfte att samarbeta för att producera och publicera världens första field hockey manager-spel.
En tydlig tillväxtmarknad
Field Hockey, eller som de insatta kallar det, Hockey, är en av de största lagsporterna globalt, baserat på antalet aktiva spelare. GTG blir exklusiv mobilspelspartner med FIH. Gold Town Games analys är att hockey kommer att fortsätta växa under de kommande åren, delvis på grund av förbundets många initiativ. Hockey sticker också ut från andra lagsporter när det gäller jämställdhet, då det i flera länder är fler eller lika många kvinnliga som manliga utövare.
”Vi tror att hockey är ett tydligt fall av en tillväxtmarknad inom arenasport. Sporten är en OS gren och har en stor mängd följare på bra marknader såsom Holland, Australien, Belgien, Tyskland och Argentina. Den professionella delen av sporten kommer att bli tillgänglig för ett växande antal fans de kommande åren, vilket medför goda möjligheter till en bra positionering för oss inom nischen.” säger VD Pär Hultgren
Gemensam marknadsplan en nyckel i samarbetet
Ett omfattande initiativ för marknadsföring av spelet har fastställts som en del av avtalet. Det nya spelet kommer att marknadsföras i officiella kanaler och i de största internationella evenemangen, dels genom arenareklam och online-tv exponering, samt via sociala mediekanaler. Förbundets Youtubekanal kommer till exempel att nyttjas, en kanal som för närvarande har över 65 miljoner visningar.
En del av ett större initiativ
FIH å sin sida är mitt uppe i ett pågående digitaliseringsprojekt som syftar till att öka sin publik under de kommande åren genom att främja sportens tillväxt i digitala sektorer, exempelvis inom spel.
FIH:s VD Thierry Weil om avtalet:
”Som internationell federation är det uppriktigt sagt ett måste att gå in i spelvärlden. Vi vet att vi genom samarbetet med GTG kan göra detta med en högkvalitativ produkt. Spelet kommer att ge en betydande marknadsföring till vår sport genom att kommunicera den till spel community runt om i världen. Jag hoppas såklart att ett antal spelare kommer att bli hockeyfans också, och möjligen kanske till och med hockeyspelare eller managers. Det skulle vara ett riktigt bra resultat av det hela. Med det här initiativet ger vi också våra fans ett spel något de har väntat på under en lång tid. ”
Officiell mobilspelspartner
Det undertecknade avtalet innebär ett långsiktigt samarbets- och licensavtal mellan parterna, under en initial period på fem år. Med avtalet kommer GTG att inneha exklusiv rättighet att producera och distribuera ett mobilspel som innehåller FIHs varumärke och utnyttja officiell data från sporten. GTG kommer att betala lägre årlig licensavgift till FIH plus en procentbaserad royalty-avgift.
Skalbarhet på plattformen
Det nya spelet, som släpps någon gång under Q4 2021, ger ytterligare evidens för skalbarheten i W3XM-ramverket. Den initiala uppskattningen är att det nya hockeyspelet kommer att vara GTG:s klart snabbaste release hittills. Sporten har många artefaktiska likheter med fotboll, båda är spel där 11 spelare möter varandra på en gräsplan, till exempel. Dessa ytliga likheter kommer dramatiskt att minska utvecklingstiden i den matchsimulator som behöver utvecklas och förkorta spelets time-to-market till en rekordlåg tid.
”Med det här initiativet utmanar vi på marknaden, fortsätter på inslagen väg och bygger värde genom plattformen. Vi kommer att vara först i världen med ett managerspelet för landhockey, vi har det internationella förbundet som partner och utvecklingskostnaden kommer att bli förhållandevis låg då vi kan återanvända stora delar av World Football Manager, vilket sammantaget gör att vi bedömer detta som en spännande produkt”, avslutar Pär Hultgren.
Nyheter
8 bra aktier att köpa i slutet av 2024 inför 2025
Dagens industris analytiker har valt ut åtta bra aktier att köpa i slutet av 2024 inför 2025. Det är bolag i väldigt olika branscher och av olika storlek, så det finns någonting för alla.
Julia Forsberg har valt ut Clas Ohlson, ett företag som går från klarhet till klarhet. Aktien har följt med upp men har en intressant julsäsong framför sig och ligger även rätt i tiden då konsumenten håller hårt i plånboken. Första anhaltspunkt är den 4 december då rapporten kommer och sedan blir det att utvärdera hur julhandeln gått.
Magnus Dagel har valt ut fastighetsbolaget Catena. Det finns en skillnad i bolagets positiva fundamentala utveckling och aktiens utveckling. Aktien värderas till P/E 18 på nästa års prognos. Aktien handlas till en historiskt låg premie, det finns goda chanser att aktien återhämtar sig.
Agnetha Jönsson har valt ut banken Nordea. Bankernas vinster förväntas sjunka nästa år, men av de stora Nordiska bankerna ligger Nordea bäst till. Nordea har nyligen inlett ett återköpsprogram av aktier samtidigt som man har en direktavkastning på 9 procent.
Ulf Petersson har valut ut kontraktstillverkaren Nolato som efter några jobbiga år är på rätt väg igen. Försäljning, rörelsemarginal och rörelseresultat går alla åt rätt håll. Bakom siffrorna står en stigande lönsamhet inom det medicintekniska området. Aktien har dock inte hängt med. Petersson ser en uppsida på minst 20 procent under 2025.
Jonathan Axelsson har valt ut bilsäkerhetsföretaget Autoliv. Autoliv har växt 3,5 procent snabbare än fordonsproduktionen i år. Kina har dock gått svagare, vilket förklarats med att fler bilar med lägre säkerhetsinnehåll sålts, men att ordersiffror nu tyder på att det kommer gå bättre under 2025. Utnyttja årets kursfall och köp innan jul är analytikerns råd.
Johan Wendel har valt ut spelutvecklaren Paradox Interactive som ser ett köpläge efter att aktien fallit tillbaka. 2024 är ett förlorat år för Paradox, men under 2025 återgår bolaget till att växa. En prishöjning på 25 procent för den senaste expansionen av Hearts of Iron 4 verkar spelarna inte ha haft någonting emot skriver Wendel.
Mikeal Vilenius har valt ut Mycronic. Här får man i grunden exponering mot växande trender som automatisering, elektrifiering och AI. Tekniknivån och andelen forskning & utveckling är hög. Mycronics höga lönsamhet och bruttomarginal gör att bolaget mer liknar ett mjukvarubolag än en tillverkare av produktionsutrustning.
Mikeal Olsson har valt ut mjukvarubolaget Carasent som i början av december flyttar sin notering från Oslobörsen till Stockholmsbörsen. Majoriteten av bolagets intäkter är återkommande och tillväxten under de tre senaste kvartalen har varit drygt 10 procent. Under kommande år förväntas även rörelseresultatet bli positivt. Köpläge för småbolagsinvesterare.
Nyheter
Danska regeringen vill göra reglerna för receptbelagd medicinsk cannabis permanenta
Den danska regeringen har i veckan uttryckt sin avsikt att göra pilotprogrammet för receptbelagd medicinsk cannabis permanent. Förslaget presenterades av inrikes- och hälsominister Sophie Løhde under förhandlingarna med de politiska partier som stöder initiativet. Beslutet grundar sig på en nyligen genomförd utvärdering som visar på en betydande ökning av antalet uthämtade recept, som nu har nått sin högsta nivå sedan pilotprogrammet inleddes 2018.
Under de senaste tre åren har cirka 20 000 recept på medicinsk cannabis skrivits ut inom ramen för pilotprogrammet.
Pilotprogrammet, som lanserades 2018, utformades för att ge specifika patientgrupper – t.ex. personer med multipel skleros eller cancer – en laglig möjlighet att få medicinsk cannabis som en del av sin behandling.
Den senaste utvärderingen visar på en stadig ökning av användningen av medicinsk cannabis, särskilt under de senaste åren, med cirka 1800 patienter som för närvarande får recept på olika cannabisbaserade läkemedel.
”Vi ser att många patienter som ordinerats medicinsk cannabis av sina läkare verkar ha nytta av behandlingen. Detta inkluderar cancerpatienter som lider av svårt illamående efter kemoterapi eller personer med multipel skleros som upplever intensiv smärta”, säger minister Sophie Løhde.
”Regeringen anser att patienterna även i fortsättningen ska ha laglig tillgång till medicinsk cannabis, och därför föreslår vi att pilotprogrammet görs permanent. Det återstår dock att se hur de politiska stödpartierna reagerar”, tillade Løhde.
Minister Løhde har bjudit in pilotprogrammets stödpartier till förhandlingar om pilotprogrammet.
Nyheter
Gränges är en global världsledare med strukturella trender på sin sida
EFN ger en köprekommendation till Gränges-aktien. Det är ett välskött företag som är en global världsledare med strukturella trender till sin fördel skriver analytikern Ellinor Beckett.
”Tack vare starka kassaflöden har Gränges kunnat beta av mer skuld och är nu i det nedre spannet av målet om en nettoskuld om 1 till 2 gånger EBITDA. Ändå har flera investeringar i ökad kapacitet gjorts.”
Gränges har en ägarlista med flera institutioner och VD äger personligen aktier för 17 miljoner kronor.
Gränges-aktien kostar idag 118 kronor och EFN ser att aktien kan gå upp 20 kronor, dvs 17 procent, på 12 månaders sikt. Men tillägger att den värderingen bygger på antaganden om att bolaget utvecklas sämre än vad analytiker i genomsnitt tror.
-
Nyheter2 månader sedan
Ramlösa Shipping är ingen bra IPO anser Affärsvärlden
-
Nyheter1 månad sedan
Volvo Cars-aktien är helt bottenlös
-
Nyheter2 månader sedan
Tillfällig uppgång i Hexatronic-aktien är att vänta enligt den tekniska analysen
-
Nyheter2 månader sedan
Lanseringen av Gold Town Games nya spel Pocket Hockey närmar sig
-
Nyheter1 vecka sedan
Investor-aktien har gått upp 30 procent i år, bara fortsätt köp rekommenderar Di
-
Nyheter1 månad sedan
DUG Foodtech rekryterar erfaren försäljningschef med bakgrund på Oatly
-
Nyheter4 veckor sedan
DUG Foodtech:s expansion i Sverige och Europa
-
Nyheter1 månad sedan
Dagens industri ser en uppsida på 60 procent i Surgical Science-aktien