Följ oss

Nyheter

Aspire Globals värdeskapande förvärv är en vinnande strategi

Publicerad

den

Fotboll med Aspire Globals logga

Spelkoncernen Aspire Global fortsätter redovisa imponerande siffror med hög tvåsiffrig tillväxt under det tredje kvartalet skriver Analysguiden i en analys. Med ett strategiskt förvärv av sportboksleverantören BtoBet till låga multiplar inspireras de ännu en gång av bolagets förmåga att allokera kapital till värdegenerande tillgångar. Analysguiden justerar upp sina prognoser för de två kommande åren och ser i ett konservativt antagande ett motiverat värde tydligt över dagens aktiekurs. 

Imponerande operativ utveckling

Aspire global fortsätter sitt starka momentun från Q2 och redovisar intäkter om 40,1 meur (33,2) under det tredje kvartalet, vilket motsvarar en tillväxt om 20,7 %. Utfallet var i linje med Analysguidens prognos om 39,7 meur. Den kraftiga tillväxten fortsätter genereras från bolagets B2B verksamhet där intäkterna uppgick till 30,3 meur (22,8), vilket summerar tillväxten till imponerande 33% i årstakt. Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar, ebitda, fortsätter etablera sig på en hög nivå och landande på 6,6 meur (5,2) vilket resulterar i en tillväxt om 25,7%. Utfallet motsvarar en ebitda-marginal som stärks från 15,7 % till 16,4 % och är ännu en gång över bolagets långsiktiga mål som centraliseras runt en marginal om 16 %. Rörelseresultatet, ebit, växer i sin tur med 15,5 % i årstakt och summeras till 4,9 meur (4,3).

Värdeskapande förvärv diversifierar tillväxten

Analysguiden har i tidigare analyser berört Aspire Globals möjligheter att bredda sitt erbjudande mot kund genom fler vertikaler. Föregående år genomfördes ett framgångsrikt förvärv av Pariplay som tydligt skapade synergier för hela gruppen. Under Q3 2020 presenterades ännu en gång, i analysfirmans mening, ett oerhört intressant förvärv – sportboksleverantören BtoBet. Förvärvet skapar tydliga synergier och goda förutsättningar till kors-försäljning mellan de olika segmenten och etablering på nya marknader möjliggörs. BtoBet är en snabbt växande sportboksleverantör med en omsättning omkring 5 meur för de första nio månaderna av 2020 med en ebitda-marginal om 36 %, klart över Aspire-koncernen som helhet. Bolaget belyser själva att förvärvet kommer ha en materiell på verkan på bolagets ebitda under 2021, något även Analysguiden prognostiserar. Analysguiden inspireras ännu en gång av koncernens förmåga att allokera sitt kapital till strategiska förvärv som de anser är tydligt värdeskapande för bolagets aktieägare.

Höjer riktkursen – lågt värderad jämfört med peers

Bolaget själva guidar för en intäktstillväxt om 32 % under inledningen av Q4, inkluderat BtoBet. Kombinationen av en stark underliggande tillväxt som adderas av förvärvad tillväxt gör att Analysguiden justerar upp sina prognoser för 2021–2022. De förväntar sig att koncernens totala intäkter växer till nära 181 meur under 2021 med en ebitda-marginal om drygt 17 %. Efter sina justeringar ser Analysguiden ett motiverat värde omkring 60 kronor per aktie för bolagets aktie.

Nyheter

Svolder-aktien får en köprekommendation av Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri ger en köprekommendation till Svolder-aktien till en medelrisknivå.

”Den som vill investera i lönsamma och utdelande små och medelstora bolag men vill slippa fondernas höga avgifter har ett alternativ på Stockholmsbörsen. Di sätter köpstämpel på en aktie som ger aktiv förvaltning till indexpris.”

Svolder investerar i småbolag på Stockholmsbörsen, vilket definieras som en storlek på upp till 20 miljarder kronor. Till en analysen har även en intervju med VD gjorts och på frågan om även bolaget på First North och onoterade aktierna kan bli aktuella så är svaret ett tydligt nej.

Svolder handlas till 4 procents premie mot underliggande tillgångar, men det kan vara ett lågt pris att betala för att ett förvaltarteam till låg kostnad sköter investeringarna.

Förutom att Svolder ger en nischad investeringsstrategi till låg kostnad så är det en placering i att man tror på att småbolagsaktier får en omvärdering på börsen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Sälj Hemnet, men sju andra aktier är köpvärda anser Börsveckan

Publicerad

den

Fyra investerare

Börsveckan har denna gång analyserat hela tio företag och sju av aktierna rekommenderas investerare att köpa. Hemnet är dock ute i kylan och får en säljrekommendation.

Köp

  • Nordic Level Group
  • Nilörngruppen
  • Vitrolife
  • Rejlers
  • Careium
  • SEB
  • Viaplay

Avvakta

  • Plejd
  • Medcap

Sälj

  • Hemnet
Fortsätt läsa

Nyheter

Uppdatering om Storskogen på 20 minuter

Publicerad

den

Storskogen är en diversifierad bolagsgrupp bestående av 129 affärsenheter uppdelade i 14 vertikaler med en sammanlagd omsättning på cirka 36 miljarder kronor. Här går Bolagsanalyspodden igenom vad som har hänt den senaste tiden och hur det aktuella läget ser ut idag för bolaget.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära