Följ oss

Nyheter

Börsveckan upprepar sin köprekommendation för Securitas-aktien

Publicerad

den

Securitas-skylt

Tidningen Börsveckan har gjort en ny analys av Securitas som mynnar ut i en upprepad köprekommendation för aktien. Analytikern skriver att Securitas har haft en stark utveckling sedan köprekommendationen i våras. Rapporten för andra kvartalet visade en omsättning på 40,6 miljarder kronor med en organisk tillväxt på 5 procent, där Europa och Latinamerika bidrog mest. EBITA-marginalen steg till 6,9 procent och teknologiverksamheten växte med 8 procent, två år efter Stanley-förvärvet. Det fria kassaflödet var dock svagt, främst på grund av högre ränte- och skattebetalningar, men detta förväntas förbättras under andra halvåret. Skuldsättningsnivån är under kontroll, med nettoskuldskvoten nu på 2,9x, i linje med målet. Securitas strävar efter att öka sin EBITA-marginal till 8 procent till 2025, med potential för ytterligare tillväxt genom digitalisering. I veckan ökade flera insiders deras innehav och med låga förväntningar i ingångsläget står Börsveckan därför kvar med sitt köpråd.

Nyheter

Paradox Interactive får en stark köprekommendation från Dagens industri

Publicerad

den

Hearts of Iron från Paradox Interactive

Det är många saker som har gått fel för Paradox Interactive och aktien ratas numera av marknaden. Dagens industris analytiker Johan Wendel har dock gjort en analys av bolaget som leder fram till en köprekommendation där det finns en stor uppsida i aktien.

När många spelföretag brottas med skulder så är Paradox skuldfritt och har dessutom omkring en miljard kronor på bankkontot. Det fria kassaflödet har dessutom studsat tillbaka och är nu en halv miljard kronor på rullande 12 månader.

Baserat på Dagens industris prognoser så har aktien en uppsida på 30 procent på ett år och 68 procent på två års sikt. Till det kommer kryddan att Paradox kan bli föremål för uppköp.

När det gäller verksamheten så uppskattar analytikern att grundaren Fredrik Wester som är tillbaka som vd har probleminsikt och är helt öppen med att lyfta fram att man gjort saker dåligt, vilket ökar sannolikheten för att man tar hand om orsakerna.

Analysen tar höjd för att en nedskrivning på flera hundra miljoner kronor kan komma för spelet ”Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2” som är planerat att släppas nästa år och att man inte heller ska för stora förhoppningar på spelet ”Prison Architect 2”.

Fortsätt läsa

Nyheter

Essity-aktien är rättvist värderad anser Börsveckan

Publicerad

den

Hygienprodukter från Essity

Tidningen Börsveckan har gjort en analys av Essity som mynnar ut i att investerare bör avvakta med aktien.

Analytikerna skriver att Essity har förbättrat sin lönsamhet under ledning av vd Magnus Groth genom produktinnovationer, ökad försäljning av premiumprodukter och kostnadsbesparingar. Bolaget har höjt sitt marginalmål från 13,5 procent till över 15 procent, främst tack vare avyttringen av Vinda och sjunkande råvarupriser, särskilt för massa. Under andra kvartalet nådde den underliggande EBITA-marginalen 14,7 procent.

Trots lönsamhetsökningen har Essitys omsättningstillväxt varit svag, och bolaget förväntar sig endast 3 procent organisk tillväxt framöver. Förvärv anses nödvändiga för att driva långsiktig tillväxt. Bolagets aktie har stigit med 15 procent efter nyheten om det höjda marginalmålet och ett aktieåterköpsprogram, men aktien anses nu vara rättvist värderad.

Essity-aktien stängde igår veckan på 316,30 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Det finns potential i Freja eID-verksamheten, men sälj aktien

Publicerad

den

Mobil med Freja eID

Tidningen Börsveckan har gjort en analys av Freja eID och man ser potential i verksamheten. Men aktien bör investerare sälja, riskerna är för höga.

Analytikern skriver att digitaliseringen i samhället gör digitala identiteter centrala, där Freja eID är en oberoende aktör jämfört med bankernas lösningar. Företaget har två affärsområden: Fulfilment, som är lönsamt men på tillbakagång, och Freja eID, som växer kraftigt men ännu inte är lönsamt. Fulfilment minskar i omsättning medan Freja eID växer snabbt, främst genom en abonnemangsmodell. För att nå lönsamhet behöver Freja eID öka antalet abonnenter kraftigt.

Regulatoriska förändringar och internationell expansion kan driva tillväxt. Freja planerar att expandera internationellt med sin plattform, men detta är fortfarande i ett tidigt skede och inget partnerskap finns ännu. Trots potentialen finns finansiella risker, och företaget förväntas inte nå lönsamhet förrän 2026.

Freja eID-aktien stängde veckan på 11,40 kronor, vilket gav ett börsvärde på 258,9 miljoner kronor.

Fortsätt läsa

Livsmedel

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära