Följ oss

Nyheter

Refine Groups nybyggda logistikanläggning har invigts

Publicerad

den

Gasoltubens e-handel

Refine Groups dotterbolag Gasoltuben har invigt och flyttat in i den nybyggda logistikanläggning som varit under uppbyggnad sedan branden som inträffade under 2023. De nya faciliteterna innefattar även ett nytt kontorsutrymme för Gasoltubens personal samt en ny butik som kommer att öppnas senare under året.

Den nya anläggningen kommer förutom den nya butiken även att innebära en rad förbättringar och effektiviseringar i Gasoltubens verksamhet, där ett mer digitaliserat packsystem och ökad hastighet i frakthanteringen är några av de positiva effekter som den nya anläggningen medför.

Refine lyffter även fram att de nya lokalerna öppnar upp för ytterligare möjliga synergier med flera av Refines övriga dotterbolag inom den digitala handeln.

”Vi är glada över att äntligen kunna flytta in i de nya lokalerna efter nästan ett års planerande och byggande. Den nya anläggningen ger oss förutsättningar att fortsätta expandera verksamheten både i och utanför Sverige och kommer att göra det väsentligt mycket enklare och mer effektivt att bedriva operations. Med en ny butik ser vi inom kort fram emot att bredda vår närvaro ytterligare och tillgodose bästa möjliga service offline som online. Detta är en milsten för Gasoltuben”, säger Alexander Karlsson, operativ chef för Gasoltuben.

Analyst Groups syn på Refine som en investering

Analyst Group skriver i en analys att Refine Group är en nordisk förvärvsdriven koncern med åtta dotterbolag idag inom affärsområdena Products och Digital Services, däribland nischade marknadsledare inom och specialiserade tjänste- och mjukvarubolag.

”Refine har en historiskt bevisad stark tillväxttakt under god lönsamhet, men där ett utmanande år 2023 bidrog till en låg lönsamhet under samma år. Givet varumärkesbolagens starka positioner i nischade marknader med låg e-handelspenetration, i kombination med signaler om en starkare konsumentmarknad, estimeras Refine återgå till lönsam tillväxt framgent. För år 2025 estimeras ett EBITDA-resultat om 36 MSEK och baserat på en EV/EBITDA-multipel om 7,8x, härleds ett potentiellt nuvärde om 3,5 kr per aktie i ett Base scenario.”

Refine Group-aktien handlas i skrivande stund till 1,085 kronor.

Nyheter

Skuldsättningen fortsätter att vara en risk i Elanders

Publicerad

den

Karta över Elanders distributionsnät

Tidningen Börsveckan har gjort en analys på Elanders som mynnar ut i en avvakta-rekommendation för aktien. Analytikern skriver att Elanders har haft hög skuldsättning, över ledningens mål om max 2,5x EBITDA, och rapporten för andra kvartalet visade ingen betydande förändring trots att ebita-marginalen bibehölls på 6,1 procent. Omsättningen ökade med 1,5 procent till 3,5 miljarder kronor, men tillväxten bromsades i Nord- och Sydamerika samt Asien, medan Europa utvecklades bättre tack vare förvärv.

Förvärvet av logistikbolaget Bishopsgate ses som en chans att stärka Elanders konkurrensposition, men det har också ökat nettoskulden till en kvot på 4,4x EBITDA. För att uppnå målet om en ebita-marginal på över 7 procent krävs sannolikt fler förvärv. Ledningen räknar med förbättrad efterfrågan senare under året, men skuldsättningen fortsätter vara en risk.

Aktien har presterat sämre än börsen, och bolaget kan behöva en nyemission för att minska skulderna och förbättra lönsamheten skriver Börsveckan.

Elanders-aktien stängde veckan på 91,30 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får ytterligare beställning på mobilt luftvärn från Litauen

Publicerad

den

Saab MSHORAD - Oshkosh JLTV

Saab har fått ytterligare en beställning från Litauen på det mobila korträckviddiga luftvärnssystemet Mobile Short-Range Air Defence (MSHORAD). Ordervärdet är cirka 1,2 miljarder SEK med leveranser planerade 2026-2029.

Saab kommunicerade om den tidigare MSHORAD-beställningen från Litauen i juli 2024. Den senaste beställningen innebär att ytterligare ett batteri inom den litauiska försvarsmakten kommer att förses med Saabs mobila luftvärnsförmåga.

–  Vi är stolta att fortsätta stödja det litauiska försvaret med vår korträckviddiga luftvärnsförmåga MSHORAD. Lösningen, som har mycket god mobilitet, ger användaren förmåga att snabbt och effektivt hantera luftburna hot, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

– Anskaffningen av Saabs korträckviddiga luftvärnssystem MSHORAD innebär att det litauiska försvarets förmåga att motverka fientliga luftangrepp stärks ytterligare. Den här förmågan är mycket viktig för Litauen och systemets goda mobilitet är en stor fördel, säger Litauens försvarsminister Laurynas Kasčiūnas.

Beställningen inkluderar mobila eld-, och radarenheter samt Saabs ledningssystem för markbaserat luftvärn. MSHORAD-lösningen kommer att integreras på fordonet JLTV som tillverkas av det amerikanska företaget Oshkosh. 

MSHORAD är Saabs mobila luftvärnslösning. Systemet består av en mobil radarenhet baserad på Saabs radar Giraffe 1X och en mobil eldenhet baserad på Saabs robotsystem RBS 70 NG. Enheterna kopplas samman med Saabs ledningssystem för markbaserat luftvärn, GBAD C2.

Fortsätt läsa

Nyheter

Tillfällig uppgång i Hexatronic-aktien är att vänta enligt den tekniska analysen

Publicerad

den

Teknisk analys på Hexatronic-aktien

Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys på Hexatronic-aktien och den visar att en tillfällig uppgång är sannolik. Vi måste dock vänta längre in i oktober för att få en syn på vad som ska hända på längre sikt.

Ingemar Carlsson gör en teknisk analys på Hexatronic-aktien.
Fortsätt läsa

Populära