Följ oss

Nyheter

MTG kan kombinera organisk tillväxt med tilläggsförvärv – köp säger Kepler Cheuvreux

Publicerad

den

Kepler Cheuvreux har återupptagit bevakningen av gamingbolaget MTG och ger en köprekommendation till aktien med en riktkurs på 109 kronor. Aktien steg idag 3,18 procent och stängde på 86,10 kronor.

Analytikern ser aktien som en attraktiv investering i spelsektorn. Avsaknaden av en stark huvudägare gör även bolaget till en uppköpskandidat.

”Bolaget handlas till låga värderingsmultiplar (EV/ebitda under 5x) och har en stark nettokassa som gör det möjligt att kombinera ensiffrig organisk tillväxt med tilläggsförvärv. Det pågående återköpsprogrammet på 400 miljoner kronor och den starka finansiella profilen som möjliggör återkommande återköpsprogram gör att MTG ser mer stabilt ut än sina lokala konkurrenter.”

Nyheter

Genmab är en undervärderad aktie

Publicerad

den

Genmab utvecklar läkemedel

Morningstar har analyserat det danska läkemedelsföretaget Genmab och anser att företagets aktie är undervärderad och handlas till en rabatt på 33 procent. Det vill säga, Morningstar ser en uppsida på 50 procent. Analystjänsten anser att ett korrekt värde på aktien är 2650 DKK.

Företaget har idag ett börsvärde på drygt 110 miljarder DKK.

Vad Morningstar anser om Genmab
Fortsätt läsa

Nyheter

IPO-kandidaten SmartCella får in Astra Zeneca som delägare

Publicerad

den

Smartcella-terapi

SmartCella är bioteknikföretaget som grundats av Christian Kinch, Kenneth Chien och Thomas von Koch. Bolaget är sedan tre år tillbaka en IPO-kandidat och nu har företaget fått in Astra Zeneca som en ny investerare.

SmartCella är ett innovativt bioteknikbolag som grundades 2014. Visionen är att kombinera förstklassiga leveransplattformar med banbrytande cell- och mRNA-terapier för att frigöra den fulla potentialen hos riktade terapier. Bolaget har tre huvudsakliga affärsenheter, Smartwise, SmartCella Solutions och ProCella.

Nu skriver Dagens industri att företaget har tagit in 600 miljoner kronor i en nyemission till en värdering på hela 6 miljarder kronor. Astra Zeneca stod för nästan hälften av investeringen. Bland de övriga investerarna återfanns AMF, SEB Stiftelsen och Roos Gruppen.

Denna emission på 600 miljoner kronor verkar ha skjutit IPO:n på framtiden, men den verkar på inga sätt inställd.

”Förutom handlingsutrymme ger den nya emissionen oss tid. Vi kommer vara redo när det är dags för en börsnotering och vi känner ingen stress. Jag tror definitivt att Smartcella har ett hem på börsen, men när? Det får tiden utvisa” säger grundaren Christian Kinch till Dagens industri.

Fortsätt läsa

Nyheter

Svenska Brasserier siktar på en IPO om 1-2 år

Publicerad

den

Mat tillagas på en av Svenska Brasseriers restauranger

Svenska Brasserier är restaurangkoncernen som driver restauranger som Aira, Sturehof, Riche, Gondolen och Teatergrillen. Företaget tog in kapital från investerare under 2022 och en IPO planerades. Sedan kom saker emellan, så som att noteringsmarknaden är dålig och att man lagt energi på att få ordning på restaurangen Taverna Brillo, där det senare tyvärr inte lyckades.

Nu har Svenska Brasseriers koncernordförande och huvudägare Matilda Jackson blivit intervjuad i Dagens industri och på frågan när bolaget ska börsnoteras så blev svaret att en rimlig tidsplan är år 2025-2026, snarare än den föregående tidsplan som var 2024–2025.

Aktierna handlas idag i onoterad miljö, bland annat hos Pareto Securities.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära