Följ oss

Nyheter

Efterlängtad turnaround i Umida Group

Publicerad

den

Analysguiden inleder bevakning av dryckeskoncernen Umida Group med riktkurs 11 kronor. I fjol vände bolaget till vinst och under 2022 lär samarbetet med rockbandet KISS synas i siffrorna.

Framgångsrik vändning – nu väntar kraftig tillväxt

Umida har haft en tuff period de senaste åren, med negativ resultatutveckling, drivet av en kostsam egenägd produktionsfabrik som avyttrades 2019. Trots negativt resultat lyckades bolaget behålla försäljningen på en jämn nivå 2018–2020. Dock kan det nu skönjas att bolaget kommer att nå en vändning under 2021 och förväntas redovisa en stark försäljningstillväxt men även ett positivt resultat på helårsbasis. Under kommande år prognosticeras ytterligare tillväxt i omsättning och resultat. 2020 års lanseringar med det legendariska rockbandet KISS och det första intåget på den amerikanska marknaden 2021 väntas ge fortsatt tillväxt i försäljningen 2022. Den pågående pandemin har också gynnat alkoholkonsumtionen i Sverige på så sätt att allt fler konsumenter uteblir från restaurangbesök till fördel för egna inköp på Systembolaget. Umidas försäljning på Systembolaget utgör även det en bidragande orsak till den ökade försäljningen för bolaget. Vi prognosticeras en försäljningstillväxt på 35 procent för 2021 och lika god tillväxt väntas för 2022.

Fokus för 2022 förväntas bli:

  • Brands For Fans etablering i USA med varumärkena KISS och Def Leppard
  • Fortsatt tillväxt på Systembolaget genom offertvinster och egna varumärken
  • Förvärv inom ett eller flera affärsområden
  • Nya samarbeten med internationella eller nationella starka varumärken eller artister
  • Fortsätta att driva de egna e-handelsplattformarna

Inleder bevakning med riktkurs 11 kronor

Umida befinner sig i en positiv trend med nya produkter lanserade och i pipeline. Lönsamhetsmässigt prognosticerar vi en återhämtning redan i år och ytterligare förstärkning de kommande åren.

Vår riktkurs bygger på den tillväxtresa vi ser i Umida varvid dagens multiplar gällande p/s-tal (aktiekurs i relation till omsättning per aktie) ger en bättre bild av potentialen i bolaget i det korta perspektivet. Förutsatt att bolaget utvecklas i linje med våra förväntningar eller bättre ser vi en riktkurs på ett års sikt på 11 kronor, motsvarande ev/ebitda på drygt 29 respektive p/s 2,3 på vår prognos för 2022p och ev/ebitda på 16,5 respektive p/s 1,8 för 2023p. Väljer vi att titta på det så kallade PEG-talet (P/e-tal dividerat med vinsttillväxt) för 2022p samt 2023p får vi ett värde på 0,11 för båda åren. Ett värde under 1 skulle indikera att bolaget är lågt värderat. Ytterligare katalysator för kurstillväxt är förvärv som kan snabba på bolagets tillväxtresa.

Nyheter

Svolder-aktien får en köprekommendation av Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri ger en köprekommendation till Svolder-aktien till en medelrisknivå.

”Den som vill investera i lönsamma och utdelande små och medelstora bolag men vill slippa fondernas höga avgifter har ett alternativ på Stockholmsbörsen. Di sätter köpstämpel på en aktie som ger aktiv förvaltning till indexpris.”

Svolder investerar i småbolag på Stockholmsbörsen, vilket definieras som en storlek på upp till 20 miljarder kronor. Till en analysen har även en intervju med VD gjorts och på frågan om även bolaget på First North och onoterade aktierna kan bli aktuella så är svaret ett tydligt nej.

Svolder handlas till 4 procents premie mot underliggande tillgångar, men det kan vara ett lågt pris att betala för att ett förvaltarteam till låg kostnad sköter investeringarna.

Förutom att Svolder ger en nischad investeringsstrategi till låg kostnad så är det en placering i att man tror på att småbolagsaktier får en omvärdering på börsen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Sälj Hemnet, men sju andra aktier är köpvärda anser Börsveckan

Publicerad

den

Fyra investerare

Börsveckan har denna gång analyserat hela tio företag och sju av aktierna rekommenderas investerare att köpa. Hemnet är dock ute i kylan och får en säljrekommendation.

Köp

  • Nordic Level Group
  • Nilörngruppen
  • Vitrolife
  • Rejlers
  • Careium
  • SEB
  • Viaplay

Avvakta

  • Plejd
  • Medcap

Sälj

  • Hemnet
Fortsätt läsa

Nyheter

Uppdatering om Storskogen på 20 minuter

Publicerad

den

Storskogen är en diversifierad bolagsgrupp bestående av 129 affärsenheter uppdelade i 14 vertikaler med en sammanlagd omsättning på cirka 36 miljarder kronor. Här går Bolagsanalyspodden igenom vad som har hänt den senaste tiden och hur det aktuella läget ser ut idag för bolaget.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära