Följ oss

Nyheter

Uppsida på 75 procent i Media and Games Invest

Publicerad

den

Kepler Cheuvreux har idag gjort en analysuppdatering på Media and Games Invest och ser där en uppsida på 75 procent för aktien. Riktkursen är 6,30 euro.

”Vi tar återigen en titt på Media and Games Invest och bedömer att aktien är ett fynd efter en nedgång på 40 procent under det senaste halvåret. Helåret 2022 ser lovande ut efter att en attraktiv F2P-linje i spelsegmentet, med stöd av mediasegmentets unika position för att generera hög tillväxt i världen efter IDFA.”

Banken anser att spelföretagets mediatillgångar inte är inprisade av marknaden.

”Vårt långsiktiga scenario för en rörelsemarginal på 20 procent är något mer konservativt, eftersom vi tror att bolaget kommer att skörda den fulla potentialen av synergierna från Smaato-integrationen i slutet av 2023 och vi inkluderar inte framtida förvärv eller företagsaffärer i vår modell därefter.”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära