Följ oss

Nyheter

Sivers Semiconductors på fortsatt rätt väg enligt Stockpicker

Publicerad

den

Stockpicker följer upp den senaste analysen som tidningen gjorde i slutet av mars av Sivers Semiconductors. Trots att tillväxttrenden bromsades under Q1 ser tidningen ingen orsak till oro. KÖP-rekommendationen kvarstår och riktkursen upprepas till 35 kr.

Tillväxttrenden i från Q4 bromsades under Q1 upp av viruspandemins andra och tredje våg, vilket påverkade kvartalets omsättning negativt. Sivers underströk dock i rapporten att man förlorade varken order eller kunder, utan intäkterna försköts istället framåt i tiden. Samtidigt påpekades att nu när vaccineringarna tagit fart på många av bolagets huvudmarknader ser Sivers ökad aktivitet inom båda affärsområden, vilket ses som en indikation på att tillväxten nu tar fart igen. Det faktum att många av bolagets kunder är på väg in i volymproduktion gör att Sivers ser framtiden an med tillförsikt. Dessutom fortsätter man att expandera sin kundbas och för många diskussioner med såväl gamla som nya kunder och partners.

Bolaget har under pandemin mycket väl bevisat sin framskjutna position, och i kombination med den tilltagande digitaliseringen och behoven av ökad kapacitet inom data- och telekommunikation liksom ökad tillgänglighet, ser vi oförändrat att Sivers har en chans att växa sig riktigt stort. Den till synes svaga Q1-rapporten ser vi som en pandemirelaterad transportsträcka på vägen mot successivt blommande tider. En uppfattning som verkar delas av marknaden att döma av omsvängningen på rapportdagen.

Stockpicker kvarstår vid rekommendationen Köp liksom riktkursen på 35 kr.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära