Följ oss

Nyheter

Placera sträcker sig till en köprekommendation för Cloetta-aktien

Publicerad

den

Kexchoklad från Cloetta

Godistillverkaren Cloettas aktie har inte haft någon rolig utveckling på börsen sedan bolaget meddelade att de ska bygga en ny fabrik. Det är helt enkelt inte vad aktiemarknaden vill att de ska göra. Senare tillkom stigande priser på insatsvaror vilket satte press på marginalerna.

Cloettas ledning har sedan dess förtydligat kommunikationen kring fabriken för att lugna aktiemarknaden. Bland annat innebär investeringen i en ny fabrik att investeringar som hade behövt göras i andra fabriker inte längre behöver göras. Vidare kan med den nya fabriken mer produktion insourcas och när försäljningen växer så finns det ledigt utrymme för att producera.

När det gäller de ökade kostnaderna för insatsvaror så har Cloetta kunnat kompensera genom att höja sina priser, vilket har accepterats av kunderna.

Lösgodisförsäljningen som rasade under pandemin har nu uppvisat stigande försäljningsvolymer under nio kvartal i rad.

Placera sträcker sig till en köprekommendation

Tidningen Placera publicerade idag en analys på Cloetta och det blev en köprekommendation, även om det var en något dämpad sådan.

”Desto bättre smakar som nämnts värderingen av nuvarande vinstnivåer och skulle Cloetta motbevisa tvivlarna och få upp marginalen mot 14 procent på något års sikt så går aktien från att vara billig till att bli ett fynd.”

Ett fabriksbygge kan alltid komma med negativa överraskningar, men nu har värderingen kommit ner så pass mycket att lite väl mycket pessimism har räknats in skriver Placera. Gillar man utdelningar så har Cloetta behållit utdelningen på 1 krona per aktie, vilket i dagsläget innebär en direktavkastning på 5,5 procent.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära