Följ oss

Nyheter

Novozymes på rätt spår men aktien är för dyr

Publicerad

den

Forskning med enzymer hos Novozymes

Kepler Cheuvreux har gjort en analysuppdatering på Novozymes och tycker att bolaget är på rätt spår men upprepar sin rekommendation att investerare ska minska i aktien. Man höjer riktkursen till 385 DKK från tidigare 356 DKK. Aktien handlas till 441 DKK.

”Novozymes fundamenta förblir attraktiva och vi tror att deras plattform är väl rustad för att ta fram hållbara innovationer och klara av en period av hög inflation. Dyra tillväxtaktier är dock fortfarande sårbara för stigande räntor, vilket bekräftas av vår regressionsanalys som gjordes för en tid sedan. Tills vidare behåller vi vår Minska-rekommendation. Vi höjer vår riktkurs med 8 procent, en återspegling av företagets förbättrade riskprofil. Vi anser att bolagets inledande guidning för räkenskapsåret 2022 är något försiktig och relaterad till osäkerheter på marknaden, inklusive inflation. Vi har finjusterat våra estimat och utgår nu från en organisk försäljningstillväxt på 5,6 procent och en rörelsemarginal på 26 procent för helåret 2022, i den högre delen av ledningens guidning.”

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära