Följ oss

Nyheter

Novozymes på rätt spår men aktien är för dyr

Publicerad

den

Forskning med enzymer hos Novozymes

Kepler Cheuvreux har gjort en analysuppdatering på Novozymes och tycker att bolaget är på rätt spår men upprepar sin rekommendation att investerare ska minska i aktien. Man höjer riktkursen till 385 DKK från tidigare 356 DKK. Aktien handlas till 441 DKK.

”Novozymes fundamenta förblir attraktiva och vi tror att deras plattform är väl rustad för att ta fram hållbara innovationer och klara av en period av hög inflation. Dyra tillväxtaktier är dock fortfarande sårbara för stigande räntor, vilket bekräftas av vår regressionsanalys som gjordes för en tid sedan. Tills vidare behåller vi vår Minska-rekommendation. Vi höjer vår riktkurs med 8 procent, en återspegling av företagets förbättrade riskprofil. Vi anser att bolagets inledande guidning för räkenskapsåret 2022 är något försiktig och relaterad till osäkerheter på marknaden, inklusive inflation. Vi har finjusterat våra estimat och utgår nu från en organisk försäljningstillväxt på 5,6 procent och en rörelsemarginal på 26 procent för helåret 2022, i den högre delen av ledningens guidning.”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära