Följ oss

Nyheter

Novozymes på rätt spår men aktien är för dyr

Publicerad

den

Forskning med enzymer hos Novozymes

Kepler Cheuvreux har gjort en analysuppdatering på Novozymes och tycker att bolaget är på rätt spår men upprepar sin rekommendation att investerare ska minska i aktien. Man höjer riktkursen till 385 DKK från tidigare 356 DKK. Aktien handlas till 441 DKK.

”Novozymes fundamenta förblir attraktiva och vi tror att deras plattform är väl rustad för att ta fram hållbara innovationer och klara av en period av hög inflation. Dyra tillväxtaktier är dock fortfarande sårbara för stigande räntor, vilket bekräftas av vår regressionsanalys som gjordes för en tid sedan. Tills vidare behåller vi vår Minska-rekommendation. Vi höjer vår riktkurs med 8 procent, en återspegling av företagets förbättrade riskprofil. Vi anser att bolagets inledande guidning för räkenskapsåret 2022 är något försiktig och relaterad till osäkerheter på marknaden, inklusive inflation. Vi har finjusterat våra estimat och utgår nu från en organisk försäljningstillväxt på 5,6 procent och en rörelsemarginal på 26 procent för helåret 2022, i den högre delen av ledningens guidning.”

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

  • Protector
  • Lassila & Tikanoja

Avvakta

  • Storebrand
  • Gjensidige
  • Tryg
  • Solid Försäkring
  • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära