Följ oss

Nyheter

Novozymes på rätt spår men aktien är för dyr

Publicerad

den

Forskning med enzymer hos Novozymes

Kepler Cheuvreux har gjort en analysuppdatering på Novozymes och tycker att bolaget är på rätt spår men upprepar sin rekommendation att investerare ska minska i aktien. Man höjer riktkursen till 385 DKK från tidigare 356 DKK. Aktien handlas till 441 DKK.

”Novozymes fundamenta förblir attraktiva och vi tror att deras plattform är väl rustad för att ta fram hållbara innovationer och klara av en period av hög inflation. Dyra tillväxtaktier är dock fortfarande sårbara för stigande räntor, vilket bekräftas av vår regressionsanalys som gjordes för en tid sedan. Tills vidare behåller vi vår Minska-rekommendation. Vi höjer vår riktkurs med 8 procent, en återspegling av företagets förbättrade riskprofil. Vi anser att bolagets inledande guidning för räkenskapsåret 2022 är något försiktig och relaterad till osäkerheter på marknaden, inklusive inflation. Vi har finjusterat våra estimat och utgår nu från en organisk försäljningstillväxt på 5,6 procent och en rörelsemarginal på 26 procent för helåret 2022, i den högre delen av ledningens guidning.”

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära