Följ oss

Nyheter

IPO i Rebelle för högt värderad anser analytiker

Publicerad

den

Rebelle är ett företag från Tyskland som erbjuder en plattform för att köpa och sälja second hand-lyxmode i Europa. Företaget gör nu en IPO på 230 miljoner kronor och börjar handlas på First North den 25 februari. Bolaget har en tung ägarskara och vid noteringen i Sverige deltar bland annat Swedbank Robur Ny Teknik och Skandia Fonder.

Affärsvärlden har gjort en analys av IPO-erbjudandet och företaget. Företaget gillar man, men inte värderingen.

”Rebelle har lyckats nå en hög bruttoförsäljning och bolagets miljövänliga erbjudande ligger helt rätt i tiden. Vidare är verksamheten kapitallätt och värdet på den genomsnittliga varukorgen är hög. Problemet är att bolaget säljs ut som en tillväxtaktie utan att ha uppvisat någon särskilt imponerande tillväxt under senare år. För att räkna hem aktien krävs både en hög multipel och en tillväxttakt långt över den historiska. Marknaden är konkurrensutsatt och inträdesbarriärerna är låga. Allt som allt tror vi att investerare gör rätt i att inte teckna aktier i Rebelle”

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära