Följ oss

Nyheter

IPO i Rebelle för högt värderad anser analytiker

Publicerad

den

Rebelle är ett företag från Tyskland som erbjuder en plattform för att köpa och sälja second hand-lyxmode i Europa. Företaget gör nu en IPO på 230 miljoner kronor och börjar handlas på First North den 25 februari. Bolaget har en tung ägarskara och vid noteringen i Sverige deltar bland annat Swedbank Robur Ny Teknik och Skandia Fonder.

Affärsvärlden har gjort en analys av IPO-erbjudandet och företaget. Företaget gillar man, men inte värderingen.

”Rebelle har lyckats nå en hög bruttoförsäljning och bolagets miljövänliga erbjudande ligger helt rätt i tiden. Vidare är verksamheten kapitallätt och värdet på den genomsnittliga varukorgen är hög. Problemet är att bolaget säljs ut som en tillväxtaktie utan att ha uppvisat någon särskilt imponerande tillväxt under senare år. För att räkna hem aktien krävs både en hög multipel och en tillväxttakt långt över den historiska. Marknaden är konkurrensutsatt och inträdesbarriärerna är låga. Allt som allt tror vi att investerare gör rätt i att inte teckna aktier i Rebelle”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära