Följ oss

Nyheter

Intellego ifrågasätts av Dagens industri

Publicerad

den

Varningstecken

Intellego Technologies, som utvecklar och tillverkar färgindikatorer som visar effekten av bestrålning med bland annat UV-ljus, ifrågasätts idag av Dagens industri. Det är journalisten Sven Nordenstam som tycker att det finns frågetecken kring bolagets två stora beställningar från USA.

Ordern från Radical Clean Solutions (RCS) ska vara värd minst 60 miljoner kronor över tre år, kanske så mycket som 150 miljoner kronor. RCS amerikanska VD säger att de inte lagt någon sådan order och att han inte känner till Intellego. Intellegos VD svarar att det är RCS team i Europa som lagt ordern. Med tanke på att RCS är ett relativt litet företag så är det något udda att VD inte känner till att hans organisation lagt en väldigt stor order.

När det gäller ordern från HAI Solutions (HAIS) så har det företaget ännu ingen färdig produkt och lanseringen har skjutits på framtiden. HAIS vill inte svara på Dagens industris frågor gällande om de prognoser som Intellego har lämnat om HAIS ordervolymer.

Artikeln säger inte uttryckligen att Intellego Technologies har gjort något fel, men den får ses som en varningssignal.

Intellego-aktien har i skrivande stund fallit 38 procent och handlas till 17 kronor.

Uppdatering: Intellego erkänner att Radical Clean Solutions inte är en kund

Intellego skickade under eftermiddagen ut ett pressmeddelande där man erkänner att det amerikanska företaget Radical Clean Solutions inte har lagt någon order. Det är i stället Global Development Partnership Limited (GDPL) i Storbritannien som har lagt ordern, ett företag baserat i en privatbostad med en anställd. Detta företag äger varumärket Radical Clean Solutions International.

Intellego upprepar sin finansiella prognos för 2023 om att försäljningen ska bli 200 miljoner kronor och att EBIT ska bli 80 miljoner kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära