Följ oss

Nyheter

Intellego ifrågasätts av Dagens industri

Publicerad

den

Varningstecken

Intellego Technologies, som utvecklar och tillverkar färgindikatorer som visar effekten av bestrålning med bland annat UV-ljus, ifrågasätts idag av Dagens industri. Det är journalisten Sven Nordenstam som tycker att det finns frågetecken kring bolagets två stora beställningar från USA.

Ordern från Radical Clean Solutions (RCS) ska vara värd minst 60 miljoner kronor över tre år, kanske så mycket som 150 miljoner kronor. RCS amerikanska VD säger att de inte lagt någon sådan order och att han inte känner till Intellego. Intellegos VD svarar att det är RCS team i Europa som lagt ordern. Med tanke på att RCS är ett relativt litet företag så är det något udda att VD inte känner till att hans organisation lagt en väldigt stor order.

När det gäller ordern från HAI Solutions (HAIS) så har det företaget ännu ingen färdig produkt och lanseringen har skjutits på framtiden. HAIS vill inte svara på Dagens industris frågor gällande om de prognoser som Intellego har lämnat om HAIS ordervolymer.

Artikeln säger inte uttryckligen att Intellego Technologies har gjort något fel, men den får ses som en varningssignal.

Intellego-aktien har i skrivande stund fallit 38 procent och handlas till 17 kronor.

Uppdatering: Intellego erkänner att Radical Clean Solutions inte är en kund

Intellego skickade under eftermiddagen ut ett pressmeddelande där man erkänner att det amerikanska företaget Radical Clean Solutions inte har lagt någon order. Det är i stället Global Development Partnership Limited (GDPL) i Storbritannien som har lagt ordern, ett företag baserat i en privatbostad med en anställd. Detta företag äger varumärket Radical Clean Solutions International.

Intellego upprepar sin finansiella prognos för 2023 om att försäljningen ska bli 200 miljoner kronor och att EBIT ska bli 80 miljoner kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära