Följ oss

Nyheter

Intellego ifrågasätts av Dagens industri

Publicerad

den

Varningstecken

Intellego Technologies, som utvecklar och tillverkar färgindikatorer som visar effekten av bestrålning med bland annat UV-ljus, ifrågasätts idag av Dagens industri. Det är journalisten Sven Nordenstam som tycker att det finns frågetecken kring bolagets två stora beställningar från USA.

Ordern från Radical Clean Solutions (RCS) ska vara värd minst 60 miljoner kronor över tre år, kanske så mycket som 150 miljoner kronor. RCS amerikanska VD säger att de inte lagt någon sådan order och att han inte känner till Intellego. Intellegos VD svarar att det är RCS team i Europa som lagt ordern. Med tanke på att RCS är ett relativt litet företag så är det något udda att VD inte känner till att hans organisation lagt en väldigt stor order.

När det gäller ordern från HAI Solutions (HAIS) så har det företaget ännu ingen färdig produkt och lanseringen har skjutits på framtiden. HAIS vill inte svara på Dagens industris frågor gällande om de prognoser som Intellego har lämnat om HAIS ordervolymer.

Artikeln säger inte uttryckligen att Intellego Technologies har gjort något fel, men den får ses som en varningssignal.

Intellego-aktien har i skrivande stund fallit 38 procent och handlas till 17 kronor.

Uppdatering: Intellego erkänner att Radical Clean Solutions inte är en kund

Intellego skickade under eftermiddagen ut ett pressmeddelande där man erkänner att det amerikanska företaget Radical Clean Solutions inte har lagt någon order. Det är i stället Global Development Partnership Limited (GDPL) i Storbritannien som har lagt ordern, ett företag baserat i en privatbostad med en anställd. Detta företag äger varumärket Radical Clean Solutions International.

Intellego upprepar sin finansiella prognos för 2023 om att försäljningen ska bli 200 miljoner kronor och att EBIT ska bli 80 miljoner kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära