Följ oss

Nyheter

Ingen anledning att bry sig om noteringen av MeeW

Publicerad

den

MeeW är en dansk tech venture builder inom teknik, digitalisering och automation. Företaget gör nu en noteringsemission på 18,5 miljoner danska kronor till 8,25 danska kronor per aktie. Aktierna noteras sedan på Spotlight den 16 mars.

Affärsvärlden har gjort en analys på MeeW som mynnar ut i en neutral rekommendation för noteringserbjudandet.

”Det stora pluset vi ser i Meew är att de visar vinst vilket är något som är ganska ovanligt i segmentet av bolag med förhoppningsinslag. Det stora minuset å andra sidan är att verksamheten verkar vara väldigt spretig. Vår erfarenhet säger att den här typen av bolagskonstruktioner inte brukar vara särskilt lyckade. Spotlight-kollegan Katalysen Ventures som har en delvis liknande konstruktion har till exempel inte lyckats få en hög värdering. Sammantaget landar vi i ett neutralt råd för Meew”

Nedan är en intervju med VD Armin Kavousi.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära