Nyheter

Imponerande lönsamhet för MAG Interactive

Publicerad

den

MAG Interactive är ett av de mobilspelsföretag som vi gjorde en sammanställning över för två månader sedan. Sedan dess har bolaget släppt en kvartalsrapport som var riktigt stark. Penser Access kom idag med en analysuppdatering med rubriken ”Imponerande lönsamhet” där man höjde sitt motiverade värde till 33-35 kronor. Nedan är Penser Access sammanfattning av analysen samt en intervju med vd.

Starkt Q2-resultat
Omsättningen i Q2 uppgick till 76,7 mkr vs vårt estimat om 74,9 mkr. EBITDA var signifikant starkare än våra estimat om 13,4 mkr och uppgick till 21,5 mkr. Den främsta orsaken till avvikelsen var lägre marknadsföringskostnader. Vi bedömer således att bolaget lyckats optimera sin marknadsföring under kvartalet då antalet dagliga aktiva spelare ökar q/q samtidigt som marknadsföringskostnader minskar q/q.

Spelsläpp kan leda till betydande estimatförändringar
Baserat på den starka lönsamheten på innevarande år höjer vi våra EBITDA-estimat med i snitt 10% under prognosperioden. På innevarande år stiger EPS med 32 öre, detta är kopplat till FX relaterade EO-poster. Skulle bolagets mjuklansering som presenterades i samband med rapporten leda till en global lansering ser vi en signifikant förändring i våra intäktsestimat.

Höjer motiverat värde
Vi höjer vårt motiverade värde till 33-35 kr från 30-32 kr. Vår DCF ger ett värde på ca 28 kr så i vårt motiverade värde är framtida spellanseringar och M&A värderat till ca 6 kr. MAG handlas i dagsläget i paritet med övriga mobilspelssektorn. Vi bedömer att ett premie kan motiveras givet en trogen spelarbas samt potentiell uppsida i estimat givet förvärv och spelsläpp.

Intervju med VD för MAG Interactive

Populära

Exit mobile version