Följ oss

Nyheter

Implantica vinner ännu en offentlig upphandling av RefluxStop i Europa, denna gång i Spanien

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Implantica meddelade idag vinsten av den första offentliga upphandlingen i Spanien för RefluxStop, på det offentliga sjukhuset Hospital Universitario de Getafe i Madrid.

Under det senaste året genomförde Dr Juan Carlos Ruiz de Adana och Dr Alberto Hernández Matías framgångsrikt tio RefluxStop-procedurer vid sjukhuset och i linje med de framgångsrika resultaten har sjukhuset säkrat det första offentliga anbudet i sitt slag i Spanien för RefluxStop. Implantica skriver att det är en avgörande milstolpe för patienterna inte bara i Madrid och Spanien överlag utan även i Europa överlag. Detta är nu det andra landet efter Italien där RefluxStop vunnit en offentlig upphandling.

Dr Ruiz de Adana säger, ”De patienter som genomgick RefluxStop-proceduren rapporterar att de inte längre har episoder av gastrisk reflux och inte upplever några biverkningar som dysfagi nästan ett år efter operationen. Än så länge ser vi inte heller några biverkningar relaterade till RefluxStop.” Han fortsätter med att säga, ”Med ihållande resultat har RefluxStop potential att bli den nya vårdstandarden för patienter med svår GERD.”

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära