Följ oss

Nyheter

Gold Town Games tecknar avsiktsförklaring med Vorto Gaming om ett rugby-spel

Publicerad

den

Sporten rugby spelas

Gold Town Games har ingått en avsiktsförklaring med web3-publicisten och plattformsägaren Vorto Gaming om att tillsammans utveckla ett mobilt managerspel för rugby. Utvecklingsbudgeten för Gold Town Games förväntas bli ca 8-10 miljoner kronor med målsättningen att projektet kan komma igång under det fjärde kvartalet senare i år.

Arbetstiteln för spelet är World Rugby Manager och speltiteln kommer att dra nytta av den web3-funktionalitet som skapas för Gold Town Games spel World Football Manager tillsammans med Vorto Gaming. Från ett spelutvecklingsperspektiv kommer World Rugby Manager till stor del att bygga på spelmekanik som tagits fram för det amerikanska fotbollsspelet Blitz Football, som ägs av Gold Town Games dotterbolag Sideline Labs. Gold Town Games-koncernen kommer att inneha rättigheterna till spelet. Vorto med dotterbolag kommer att ansvara för allt som rör web3 i spelet, marknadsplats och tokens med mera, samt ha det övergripande ansvaret att säkra projektets finansiering.

”Vi ser likheter med vårt hittills mest framgångsrika spel, World Hockey Manager, från ett marknadsperspektiv. Det saknas ännu en tydlig marknadsledare i rugby-vertikalen för managerspel. Att vi dessutom snabbt och kostnadseffektivt kan utveckla WRM med redan befintlig integration till vår Web3-partner, Vorto, gör detta till en spännande affärsmöjlighet för GTG”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar.

Fyra månader från projektstart till mjuklansering

Rugby är en stor sport med över 500 miljoner fans i världen enligt World Rugby, det internationella rugbyförbundet. Gold Town Games skriver att utvecklingstiden för World Rugby Manager, från projektstart, bedöms bli ungefär fyra månader till en första mjuklansering och ytterligare några månader för att nå en första bred global lansering i app stores.

”Vi är mycket tacksamma för möjligheten att kunna jobba med GTG på ytterligare ett sportmanagerspel i den för Web3 spännande spelgenren. Nu har vi satt ramverket för hur samarbetet ska ske och har verktygen att aktivt börja arbeta med projektet. Att vi redan nu kan säga att vi har tillgång till rugbystjärnor är ett mycket bra tecken – det kommer att underlätta såväl finansiering som lanseringen samt skapa ytterligare räckvidd och kredibilitet till projektet”, säger Vorto Gamings operativa chef, Warren Sample, i en kommentar.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära