Följ oss

Nyheter

Gold Town Games tecknar avsiktsförklaring med Vorto Gaming om ett rugby-spel

Publicerad

den

Sporten rugby spelas

Gold Town Games har ingått en avsiktsförklaring med web3-publicisten och plattformsägaren Vorto Gaming om att tillsammans utveckla ett mobilt managerspel för rugby. Utvecklingsbudgeten för Gold Town Games förväntas bli ca 8-10 miljoner kronor med målsättningen att projektet kan komma igång under det fjärde kvartalet senare i år.

Arbetstiteln för spelet är World Rugby Manager och speltiteln kommer att dra nytta av den web3-funktionalitet som skapas för Gold Town Games spel World Football Manager tillsammans med Vorto Gaming. Från ett spelutvecklingsperspektiv kommer World Rugby Manager till stor del att bygga på spelmekanik som tagits fram för det amerikanska fotbollsspelet Blitz Football, som ägs av Gold Town Games dotterbolag Sideline Labs. Gold Town Games-koncernen kommer att inneha rättigheterna till spelet. Vorto med dotterbolag kommer att ansvara för allt som rör web3 i spelet, marknadsplats och tokens med mera, samt ha det övergripande ansvaret att säkra projektets finansiering.

”Vi ser likheter med vårt hittills mest framgångsrika spel, World Hockey Manager, från ett marknadsperspektiv. Det saknas ännu en tydlig marknadsledare i rugby-vertikalen för managerspel. Att vi dessutom snabbt och kostnadseffektivt kan utveckla WRM med redan befintlig integration till vår Web3-partner, Vorto, gör detta till en spännande affärsmöjlighet för GTG”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar.

Fyra månader från projektstart till mjuklansering

Rugby är en stor sport med över 500 miljoner fans i världen enligt World Rugby, det internationella rugbyförbundet. Gold Town Games skriver att utvecklingstiden för World Rugby Manager, från projektstart, bedöms bli ungefär fyra månader till en första mjuklansering och ytterligare några månader för att nå en första bred global lansering i app stores.

”Vi är mycket tacksamma för möjligheten att kunna jobba med GTG på ytterligare ett sportmanagerspel i den för Web3 spännande spelgenren. Nu har vi satt ramverket för hur samarbetet ska ske och har verktygen att aktivt börja arbeta med projektet. Att vi redan nu kan säga att vi har tillgång till rugbystjärnor är ett mycket bra tecken – det kommer att underlätta såväl finansiering som lanseringen samt skapa ytterligare räckvidd och kredibilitet till projektet”, säger Vorto Gamings operativa chef, Warren Sample, i en kommentar.

Nyheter

Big Akwa bekräftar planer på en framtida IPO

Publicerad

den

Grundarna av Biq Akwa utanför en av SCAs massafabriker

Biq Akwa, som grundats av Elena Petukhovskaya och Hugo Wikström, vill driva storskalig landbaserad fiskodling. Ett stort fokus för bolaget är att så mycket som möjligt ska återanvändas, vilket även inkluderar att odlingen ska ske i anslutning till massafabrik för att kunna använda och cirkulera varandras strömmar.

Den första anläggningen som Big Akwa designar ska producera 6 000 ton regnbågslax per år. För sin första fas har bolaget tagit in ett mindre antal miljoner kronor i kapital. Men för att bygga en stor anläggning krävs självklart rejält med finansiering.

Big Akwa söker nu en CFO som kan hjälpa företaget med resan och där bekräftar man även att en börsnotering finns i planerna inom 5 år.

Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får en beställning på 6,6 miljarder kronor för leverans under 2027-2028

Publicerad

den

SAAB-logga

Saab har idag tagit fått en beställning på ett antal försvarssystem och materiel från en regeringen i ett land i västvärlden. Ordervärdet är cirka 6,6 miljarder kronor och leveranser är planerade år 2027-2028.

Beställningen omfattar system och materiel från Saabs affärsområden Dynamics och Surveillance.

På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om denna beställning eller kunden att offentliggöras skriver Saab.

Fortsätt läsa

Nyheter

Vinstvarning från Tokmanni

Publicerad

den

Produkter hos Tokmanni

Tokmanni meddelade denna kväll att försäljning under det andra kvartalet påverkades av den sena starten på vårsäsongen. Konsumenternas förtroende förväntas vara fortsatt svagt, särskilt i Finland, under återstoden av året, och dessutom förväntas momshöjningen i Finland den 1 september 2024 och högre fraktkostnader än föregående år ha en negativ inverkan på lönsamheten under andra halvåret.

Ny guidning för 2024

År 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 650-1 730 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 98-118 miljoner euro.

Tidigare guidning för 2024 utfärdad av Tokmanni Group den 13 februari 2024

Under 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 660-1 760 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 110-130 miljoner euro.

Preliminär information om det finansiella resultatet för första halvåret 2024

Baserat på preliminär och oreviderad information uppgick intäkterna till cirka 761,7 miljoner euro och jämförbar EBIT till cirka 22,7 miljoner euro under första halvåret 2024.

4–6/20244–6/2023Förändring %1–6/20241–6/2023Förändring %
Intäkter, MEUR422.5318.932.5%761.7557.136.7%
Jämförbar EBIT, MEUR27.828.5-2.4%22.726.2-13.5%
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära