Följ oss

Nyheter

Gold Town Games tecknar avsiktsförklaring med Vorto Gaming om ett rugby-spel

Publicerad

den

Sporten rugby spelas

Gold Town Games har ingått en avsiktsförklaring med web3-publicisten och plattformsägaren Vorto Gaming om att tillsammans utveckla ett mobilt managerspel för rugby. Utvecklingsbudgeten för Gold Town Games förväntas bli ca 8-10 miljoner kronor med målsättningen att projektet kan komma igång under det fjärde kvartalet senare i år.

Arbetstiteln för spelet är World Rugby Manager och speltiteln kommer att dra nytta av den web3-funktionalitet som skapas för Gold Town Games spel World Football Manager tillsammans med Vorto Gaming. Från ett spelutvecklingsperspektiv kommer World Rugby Manager till stor del att bygga på spelmekanik som tagits fram för det amerikanska fotbollsspelet Blitz Football, som ägs av Gold Town Games dotterbolag Sideline Labs. Gold Town Games-koncernen kommer att inneha rättigheterna till spelet. Vorto med dotterbolag kommer att ansvara för allt som rör web3 i spelet, marknadsplats och tokens med mera, samt ha det övergripande ansvaret att säkra projektets finansiering.

”Vi ser likheter med vårt hittills mest framgångsrika spel, World Hockey Manager, från ett marknadsperspektiv. Det saknas ännu en tydlig marknadsledare i rugby-vertikalen för managerspel. Att vi dessutom snabbt och kostnadseffektivt kan utveckla WRM med redan befintlig integration till vår Web3-partner, Vorto, gör detta till en spännande affärsmöjlighet för GTG”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar.

Fyra månader från projektstart till mjuklansering

Rugby är en stor sport med över 500 miljoner fans i världen enligt World Rugby, det internationella rugbyförbundet. Gold Town Games skriver att utvecklingstiden för World Rugby Manager, från projektstart, bedöms bli ungefär fyra månader till en första mjuklansering och ytterligare några månader för att nå en första bred global lansering i app stores.

”Vi är mycket tacksamma för möjligheten att kunna jobba med GTG på ytterligare ett sportmanagerspel i den för Web3 spännande spelgenren. Nu har vi satt ramverket för hur samarbetet ska ske och har verktygen att aktivt börja arbeta med projektet. Att vi redan nu kan säga att vi har tillgång till rugbystjärnor är ett mycket bra tecken – det kommer att underlätta såväl finansiering som lanseringen samt skapa ytterligare räckvidd och kredibilitet till projektet”, säger Vorto Gamings operativa chef, Warren Sample, i en kommentar.

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära