Följ oss

Nyheter

Gamingveteranen Martin Walfisz utsedd till ny VD för Thunderful Group

Publicerad

den

Martin Walfisz, VD för Thunderful Group

Thunderful Group meddelade idag att Martin Walfisz ska utses till ny VD. Walfisz är för närvarande styrelseledamot i bolaget och kommer att påbörja sin nya tjänst senast den 1 september. Han efterträder Anders Maiqvist som varit tillförordnad VD sedan den 10 augusti 2022.

Martin har stor erfarenhet från spelindustrin som entreprenör, företagsledare och investerare i flera ledande nordiska och europeiska spelföretag. Martin startade sin första spelstudio, Massive Entertainment, och växte den från noll till 150 personer under sina tolv år som VD. Studion är idag en av Europas främsta producenter av PC- och konsolspel och när Ubisoft förvärvade bolaget år 2008 valde Martin att lämna verksamheten för att fokusera på andra åtaganden.

År 2016 rekryterades Martin av Nordisk Film för att etablera en ny M&A-division, Nordisk Games, som fokuserar på att investera i spelstudios över hela Europa. Under sin tid som senior partner och strategichef tillhandahöll han strategiskt stöd till ledningarna för de olika förvärvade bolagen, såsom Avalanche Studios Group (SE), Supermassive Games (UK), Star Stable (SE), MercurySteam (ES) och Raw Fury (SE). Martin inrättade också Nordisk Games centrala supportteam som aktivt hjälper de olika studiorna med operativa förbättringar i deras spelproduktion och förlagsverksamhet.

”Med över tjugofem år som en framgångsrik entreprenör, verkställande direktör, strategisk rådgivare och investerare inom industrin, bidrar Martin med omfattande djup och bred kunskap till Thunderful” säger nyligen valda styrelseordföranden Patrick Svensk, och fortsätter: ”Martin kommer att lämna sin roll som styrelseledamot i Thunderful för att fokusera helt på VD-rollen.”

”Thunderful är ett mycket spännande bolag som jag har följt sedan det grundades. Att bli tillfrågad att leda bolaget som verkställande direktör är både hedrande och innebär ett stort ansvar. Jag ser fram emot att tillsammans med bolagets talangfulla medarbetare ta vara på, och utveckla, den affärspotential, kreativitet och passion som finns i verksamheten. Thunderful befinner sig på en spännande tillväxtresa som vi bara har sett början på,” säger Martin Walfisz.

Patrick Svensk fortsätter: ”Å styrelsens vägnar vill jag också tacka Anders Maiqvist för hans stora insatser som tillförordnad VD. Under Anders ledning har Thunderfuls distributionssegment återställt marginaler och genererat betydande kassaflöden medan segmentet Games har levererat solida vinster och marknadsledande organisk tillväxt. Jag är övertygad om att Martin nu har en stabil plattform att vidareutveckla företaget från och jag önskar Anders allt gott i hans framtida karriär.”

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära