Följ oss

Nyheter

Gamingveteranen Martin Walfisz utsedd till ny VD för Thunderful Group

Publicerad

den

Martin Walfisz, VD för Thunderful Group

Thunderful Group meddelade idag att Martin Walfisz ska utses till ny VD. Walfisz är för närvarande styrelseledamot i bolaget och kommer att påbörja sin nya tjänst senast den 1 september. Han efterträder Anders Maiqvist som varit tillförordnad VD sedan den 10 augusti 2022.

Martin har stor erfarenhet från spelindustrin som entreprenör, företagsledare och investerare i flera ledande nordiska och europeiska spelföretag. Martin startade sin första spelstudio, Massive Entertainment, och växte den från noll till 150 personer under sina tolv år som VD. Studion är idag en av Europas främsta producenter av PC- och konsolspel och när Ubisoft förvärvade bolaget år 2008 valde Martin att lämna verksamheten för att fokusera på andra åtaganden.

År 2016 rekryterades Martin av Nordisk Film för att etablera en ny M&A-division, Nordisk Games, som fokuserar på att investera i spelstudios över hela Europa. Under sin tid som senior partner och strategichef tillhandahöll han strategiskt stöd till ledningarna för de olika förvärvade bolagen, såsom Avalanche Studios Group (SE), Supermassive Games (UK), Star Stable (SE), MercurySteam (ES) och Raw Fury (SE). Martin inrättade också Nordisk Games centrala supportteam som aktivt hjälper de olika studiorna med operativa förbättringar i deras spelproduktion och förlagsverksamhet.

”Med över tjugofem år som en framgångsrik entreprenör, verkställande direktör, strategisk rådgivare och investerare inom industrin, bidrar Martin med omfattande djup och bred kunskap till Thunderful” säger nyligen valda styrelseordföranden Patrick Svensk, och fortsätter: ”Martin kommer att lämna sin roll som styrelseledamot i Thunderful för att fokusera helt på VD-rollen.”

”Thunderful är ett mycket spännande bolag som jag har följt sedan det grundades. Att bli tillfrågad att leda bolaget som verkställande direktör är både hedrande och innebär ett stort ansvar. Jag ser fram emot att tillsammans med bolagets talangfulla medarbetare ta vara på, och utveckla, den affärspotential, kreativitet och passion som finns i verksamheten. Thunderful befinner sig på en spännande tillväxtresa som vi bara har sett början på,” säger Martin Walfisz.

Patrick Svensk fortsätter: ”Å styrelsens vägnar vill jag också tacka Anders Maiqvist för hans stora insatser som tillförordnad VD. Under Anders ledning har Thunderfuls distributionssegment återställt marginaler och genererat betydande kassaflöden medan segmentet Games har levererat solida vinster och marknadsledande organisk tillväxt. Jag är övertygad om att Martin nu har en stabil plattform att vidareutveckla företaget från och jag önskar Anders allt gott i hans framtida karriär.”

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära