Följ oss

Nyheter

Fragbites dotterbolag Wagmi och Lucky Kat samarbetar med Mysten Labs om web3-spelet Cosmocadia

Publicerad

den

Cosmocadia

Fragbite Group:s helägda dotterbolag Wagmi och Lucky Kat har inlett ett strategiskt samarbete med Mysten Labs avseende web3-spelet Cosmocadia och dess NFT-kollektion på blockkedjan Sui. Cosmocadia blir ett av de första projekten att lanseras på kommande Sui Mainnet.

Wagmi och Lucky Kat har inlett ett samarbete med Mysten Labs, ett infrastrukturföretag inom web3 och ursprunglig utvecklare av blockkedjan Sui. Tillsammans ska parterna erbjuda web3-spel till en bredare publik genom lanseringen av spelet Cosmocadia på Sui Mainnet. Cosmocadia och dess NFT-kollektion (Non-Fungible Token) kommer att lanseras fullt ut som ett av de första projekten på Sui – en högpresterande lågkostnadsblockkedja. Sui är för närvarande i en testfas och lanseringen av Sui Mainnet förväntas ske under hösten 2023. Mysten Labs tillkännagav sitt samarbete med Wagmi och Lucky Kat tidigare i år, och tar nu ytterligare steg med etableringen av ett strategiskt partnerskap.

Cosmocadia är ett community-baserat web3-spel med odlingstema som utvecklas av Lucky Kat och publiceras av Wagmi. Spelare kan odla, fiska, skapa och arbeta tillsammans för att förvandla den igenväxta vildmarken till sin egen utopiska värld. Genom blockkedjeteknik kommer spelare att i spelet kunna äga och byta karaktärer och föremål i form av NFT:er. Cosmocadia utgör nästa milstolpe inom web3 för Fragbite Group, som därmed expanderar verksamheten till att omfatta även en andra blockkedja efter förra årets lansering av spelet Panzerdogs på Solana.

Startskottet för försäljningen av NFT:er för Cosmocadia planeras ske i samband med lanseringen av Sui Mainnet. Den testversion av Sui som idag finns tillgänglig, Sui Testnet, möjliggör för utvecklare att testa nätverket genom transaktioner av tokens utan tilldelat värde. Vid lanseringen av Sui Mainnet kommer transaktioner börja genomföras med Sui:s egen token. Efter försäljningen av Cosmocadias NFT:er kommer en demo av spelet göras exklusivt tillgänglig för alla NFT-innehavare.

– “Wagmi och Lucky Kat har båda demonstrerat unika förmågor i att utveckla och leverera web3-spel som inte bara är innovativa utan också roliga att spela. Vi ser fram emot att vid lansering av Suis ekosystem kommer Wagmi och Lucky Kat kunna erbjuda ett roligt, community-drivet spel inom vilket spelarna kan äga, interagera med och överföra föränderliga, uttrycksfulla NFT:er”, säger Evan Cheng, CEO, Mysten Labs.

– ”Med Cosmocadias lansering på Sui Mainnet och det positiva samarbetet med Mysten Labs fortsätter vi att förstärka Fragbite Groups position på marknaden för web3. Den här marknaden erbjuder många intressanta möjligheter, och det gläder mig att Wagmi och Lucky Kat fortsätter att flytta fram sina positioner”, säger Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group.

-”Vi är entusiastiska över samarbetet med Mysten Labs eftersom Sui låter spelutvecklare bygga upplevelser med blockkedjeteknologi som aldrig tidigare skådats. Spelare runt om i världen ser med spänning fram emot lanseringen av Sui Mainnet och det är ett privilegium för oss att Cosmocadia lanseras i samband med det”, säger Herdjie Zhou, CEO, Lucky Kat.

Nyheter

EQT nära bud på Keywords Studios till 73,5 procents premie

Publicerad

den

EQT är i långskridna samtal om att köpa upp Keywords Studios för 2 miljarder GBP, vilket motsvarar en premie på 73,5 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 1470 pence enligt Bloombergs beräkningar. Keywords Studios levererar en bred palett av tjänster till spelutvecklare.

Nyhetsbyrån skriver att fyra tidigare förslag från EQT har avslagits, men att detta bud är avsevärt högre än det första och att styrelsen lutar åt att rekommendera det till aktieägarna. EQT uppges ha till den 15 juni på sig att antingen lägga ett faktiskt bud eller lämna.

Graf över Keywords Studios aktiekurs
Keywords Studios aktiekurs
Fortsätt läsa

Nyheter

Stark historia och lovande framtid för Beijer Alma – men Börsveckan stannar vid avvakta

Publicerad

den

Beijer Alma-produkt

Tidningen Börsveckan har analyserat Beijer Alma. Även om man ser både en historisk och framtida bra utveckling så stannar man vid en avvakta-rekommendation för aktien.

Företaget har sedan år 2010 haft en god förvärvsresa och stadigt växande omsättning. För att förbättra lönsamheten efter marginalpress förra året satsar man nu på interna effektiviseringar. 2022 markerade en brytpunkt för serieförvärvare som Beijer Alma, med en nedgång i underliggande tillväxt, särskilt tydligt i Q1-rapporterna 2023.

Koncernens dotterbolag, inklusive Lesjöfors som står för 70 procent av omsättningen, visar på god internationell marknadstäckning och stark marknadsposition. Totalt har man gjort 40 förvärv sedan 2010, varav över 20 sedan 2019, men marginalen har pressats från 17 till 12,5 procent senaste åren.

2023 visade 17 procent tillväxt, med en organisk ökning på 3 procent, men justerad rörelsemarginal sjönk. Q1-rapporten 2024 visade 7 procent omsättningsökning, med 3 procent organisk tillväxt, men en minskad orderingång. Ett viktigt förvärv var finska AVS Power för 168 miljoner kronor, som passar in i affärsområdet Flödesteknik.

Efter förvärven är nettoskulden 2,5 miljarder kronor, vilket ger en nettoskuldkvot på 1,9x mot ebitda-prognosen om 1,3 miljarder kronor. Värderingen är hög, med ev/ebit kring 15-16x för 2024 och ner mot 14x för 2025. Trots historiskt stark prestanda och förväntade lönsamhetsförbättringar landar rådet i en avvakta-rekommendation.

Beijer Alma-aktien stängde i fredags på 208 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Cint-aktien har blivit köpvärd säger Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri har gjort en analys av marknadsundersökningsföretaget Cint och kommer fram till en köprekommendation för aktien med en uppsida på 40 procent, men till en hög risknivå.

För ett år sedan kraschade aktien och framtiden för bolaget kunde ifrågasättas. Men nu skriver Di att det finns flera indikatorer på att det har vänt. Ägarlistan har också fått sig en stor förändring, flera ägare har lämnat och nya har tillkommit, vilket Di anser är avgörande för att vända sentimentet. Även ledningen har bytts ut.

Cint har hanterat de flesta av sina problem och VD säger att optimismen även har återkommit bland personalen.

Di flaggar för att skuldsidan är hög och att en nyemission inte kan uteslutas. VD håller med om att skuldsättningen är för hög, men är inte direkt oroad, han arbetar mot lönsamhet och effektiviserar för att skapa fritt kassaflöde.

Samtidigt lyfter Di även fram Cint som en möjlig uppköpskandidat.

Cint-aktien stängde på 14,16 kronor i fredags.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära