Följ oss

Nyheter

Fragbites dotterbolag Wagmi och Lucky Kat samarbetar med Mysten Labs om web3-spelet Cosmocadia

Publicerad

den

Cosmocadia

Fragbite Group:s helägda dotterbolag Wagmi och Lucky Kat har inlett ett strategiskt samarbete med Mysten Labs avseende web3-spelet Cosmocadia och dess NFT-kollektion på blockkedjan Sui. Cosmocadia blir ett av de första projekten att lanseras på kommande Sui Mainnet.

Wagmi och Lucky Kat har inlett ett samarbete med Mysten Labs, ett infrastrukturföretag inom web3 och ursprunglig utvecklare av blockkedjan Sui. Tillsammans ska parterna erbjuda web3-spel till en bredare publik genom lanseringen av spelet Cosmocadia på Sui Mainnet. Cosmocadia och dess NFT-kollektion (Non-Fungible Token) kommer att lanseras fullt ut som ett av de första projekten på Sui – en högpresterande lågkostnadsblockkedja. Sui är för närvarande i en testfas och lanseringen av Sui Mainnet förväntas ske under hösten 2023. Mysten Labs tillkännagav sitt samarbete med Wagmi och Lucky Kat tidigare i år, och tar nu ytterligare steg med etableringen av ett strategiskt partnerskap.

Cosmocadia är ett community-baserat web3-spel med odlingstema som utvecklas av Lucky Kat och publiceras av Wagmi. Spelare kan odla, fiska, skapa och arbeta tillsammans för att förvandla den igenväxta vildmarken till sin egen utopiska värld. Genom blockkedjeteknik kommer spelare att i spelet kunna äga och byta karaktärer och föremål i form av NFT:er. Cosmocadia utgör nästa milstolpe inom web3 för Fragbite Group, som därmed expanderar verksamheten till att omfatta även en andra blockkedja efter förra årets lansering av spelet Panzerdogs på Solana.

Startskottet för försäljningen av NFT:er för Cosmocadia planeras ske i samband med lanseringen av Sui Mainnet. Den testversion av Sui som idag finns tillgänglig, Sui Testnet, möjliggör för utvecklare att testa nätverket genom transaktioner av tokens utan tilldelat värde. Vid lanseringen av Sui Mainnet kommer transaktioner börja genomföras med Sui:s egen token. Efter försäljningen av Cosmocadias NFT:er kommer en demo av spelet göras exklusivt tillgänglig för alla NFT-innehavare.

– “Wagmi och Lucky Kat har båda demonstrerat unika förmågor i att utveckla och leverera web3-spel som inte bara är innovativa utan också roliga att spela. Vi ser fram emot att vid lansering av Suis ekosystem kommer Wagmi och Lucky Kat kunna erbjuda ett roligt, community-drivet spel inom vilket spelarna kan äga, interagera med och överföra föränderliga, uttrycksfulla NFT:er”, säger Evan Cheng, CEO, Mysten Labs.

– ”Med Cosmocadias lansering på Sui Mainnet och det positiva samarbetet med Mysten Labs fortsätter vi att förstärka Fragbite Groups position på marknaden för web3. Den här marknaden erbjuder många intressanta möjligheter, och det gläder mig att Wagmi och Lucky Kat fortsätter att flytta fram sina positioner”, säger Marcus Teilman, VD och koncernchef, Fragbite Group.

-”Vi är entusiastiska över samarbetet med Mysten Labs eftersom Sui låter spelutvecklare bygga upplevelser med blockkedjeteknologi som aldrig tidigare skådats. Spelare runt om i världen ser med spänning fram emot lanseringen av Sui Mainnet och det är ett privilegium för oss att Cosmocadia lanseras i samband med det”, säger Herdjie Zhou, CEO, Lucky Kat.

Nyheter

Lundin Mining gör stort förvärv – 75 procent av bolagets intäkter kommer nu från koppar

Publicerad

den

Caserones, koppargruva i Chile

Lundin Mining meddelade tidigare idag att de förvärvar 51 procent av SCM Minera Lumina Copper av JX Nippon Mining & Metals Corporation. Lundin Mining har rätt att förvärva ytterligare 19 procent under en femårsperiod. Det förvärvade bolaget driver koppar-molybden-gruvan Caserones i Chile.

Lundin Mining betalar 800 miljoner USD vid tillträde och sedan 150 miljoner USD under en period på sex år. De ytterligare 19 procenten kan förvärvas för 350 miljoner USD.

Förvärvet är i linje med Lundin Minings strategiska mål och ger företaget en storskalig kopparproduktion med lång livstid med ett bra kassaflöde, som kompletterar Lundin Minings befintliga verksamheter och högkvalitativa tillgångar inom basmetaller med stort fokus på koppar. Förvärvet gör att 75 procent av Lundin Minings intäkter kommer att komma från koppar.

Dagens industri frågar vd Peter Rockandel om det är rimligt att köpa Caserones med tanke på investeringsbehovet för Josemaria. Han svarar ”Att få köpa en världsklasstillgång som dessutom är strategiskt helt rätt för den existerande portföljen är otroligt ovanligt så det är inget man kan tacka nej till. Dessutom gör vi det här köpet utan skuld och gruvan kommer direkt att generera fritt kassaflöde”.

Fortsätt läsa

Nyheter

EQL Pharma-aktien kommer fortsätta att gå upp

Publicerad

den

Graf över EQL Pharma-aktiens kursutveckling

EQL Pharma är en riktig succéaktie och den är fortsatt köpvärd anser Affärsvärlden i en analys som publicerades under onsdagen. Företaget, som är verksamt inom generikaläkemedel, har utvecklat en fungerande affärsmodell i Norden och nu ska den exporteras till övriga Europa.

”Aktien har gått mycket starkt sedan i höstas och är inte billig. Det förvånar inte givet defensiva kvaliteter kombinerat med en stark tillväxtprofil. Vi lutar åt att det finns mer att hämta om man lyfter blicken flera år fram. Rådet blir köp för den långsiktiga”

EQL Pharma noterades på Spotlight i slutet av 2013 och har planer på att flytta till Stockholmsbörsen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Dagens industri varnar för räddningsemission i BHG Group

Publicerad

den

Bygg Hemma Group (BHG) har haft en riktigt dålig utveckling och det verkar aldrig riktigt ta slut. Nu varnar Richard Bråse på Dagens industri för att bolaget kan behöva göra en räddningsemission.

“700 Mkr i negativt fritt kassaflöde före rörelseförvärv, ett organiskt försäljningstapp på 5 procent och dubbla nyemissioner var utfallet 2022 för BHG. 2023 börjar mardrömmen på allvar för aktieägarna, med riskkapitalbolaget EQT i spetsen.”

Bråse tänker sig att en företrädesemission eftersom emissionen är av en så kraftigt defensiv karaktär.

Vad vill huvudägarna?

Något som inte diskuteras i artikeln är frågan om vad huvudägarna vill. EQT äger via sin misslyckade Public value-fond drygt 25 procent. Det norska företaget Ferd har undan för undan ökat sitt innehav och har nu drygt 18 procent av aktierna.

Artikeln har tidigare publicerats på Nyemissioner.se

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.
  • Analyst Group har gett en analysuppdatering på Gold Town Games efter att spelutvecklaren släppt sin senaste rapport. Det motiverade värdet på 3,90 kronor upprepas. ”Gold Town Games AB (”Gold Town Games” eller ”Bolaget”) har nu fyra intäktsbringande spel lanserade globalt och under H1-23 har […]

Populära