Följ oss

Nyheter

Fragbite förvärvar Lucky Kat

Publicerad

den

Sky Chasers från Lucky Kat

Fragbite Group köper nederländska gamingbolaget Lucky Kat. Den initiala köpeskillingen uppgår till 7 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis, vilken ska erläggas med 5 miljoner euro i kontanta medel och med 2 miljoner euro genom 3 860 755 nyemitterade aktier i Fragbite, vilka emitteras till en kurs om 5,30 kronor per aktie. Rörliga tilläggsköpeskillingar om maximalt 11 miljoner euro kan komma att utgå baserade på framtida resultatutfall under åren 2021, 2022 och 2023, motsvarande en potentiell total köpeskilling om 18 miljoner euro. För helåret 2021 prognostiseras bolagets omsättning till cirka 7,5 miljoner euro och EBITDA uppgående till cirka 2 miljoner euro.

Lucky Kat grundades år 2015 av bröderna Herdjie och Hernan Zhou och och fokuserar på att publicera och utveckla hypercasual- och casual-spel från sitt huvudkontor i Haag, Nederländerna. Företaget har en meritlista med över 200 miljoner nedladdningar på App Store och Google Play. För helåret 2021 prognostiseras Lucky Kat ha en omsättning om cirka 7,5 miljoner euro och en EBITDA om cirka 2 miljoner euro. Ledningen i Fragbite har identifierat ett flertal potentiella synergier inom bland annat marknadsföring av spel, datadrivna arbetsmetoder samt delade kostnader för olika system.

Play-to-earn och NFT under utveckling

– Jag är väldigt glad och stolt över att kunna meddela att vi idag har signerat avtal avseende förvärv av Lucky Kat B.V. Jag ser fram emot att få jobba närmare med dess grundare Herdjie och Hernan Zhou samt alla deras medarbetare. Företaget har bevisat att de kan skapa spel med datadrivna beslut och producerar för närvarande sitt första spel med ”play-to-earn-mekanik”. Jag bedömer att resten av Fragbite Group kommer att dra nytta av företagets kunnande och kunskap och att detta är ett förvärv som kommer att komplettera vår grupp och skapa goda synergier med vår existerande verksamhet, kommenterar Stefan Tengvall, VD och Koncernchef Fragbite Group AB.

– Vi är stolta och glada över att ansluta oss till Fragbite Group när vi accelererar vår tillväxt till både mobilspel och play-to-earn-spel. Med den senaste framgången med NFT-försäljningen av Panzerdogs finns det operativa synergier med Fragbites kunskap och expertis inom e-sport, kommenterar Herdjie Zhou, medgrundare och VD av Lucky Kat B.V.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära