Följ oss

Nyheter

Fragbite förvärvar Lucky Kat

Publicerad

den

Sky Chasers från Lucky Kat

Fragbite Group köper nederländska gamingbolaget Lucky Kat. Den initiala köpeskillingen uppgår till 7 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis, vilken ska erläggas med 5 miljoner euro i kontanta medel och med 2 miljoner euro genom 3 860 755 nyemitterade aktier i Fragbite, vilka emitteras till en kurs om 5,30 kronor per aktie. Rörliga tilläggsköpeskillingar om maximalt 11 miljoner euro kan komma att utgå baserade på framtida resultatutfall under åren 2021, 2022 och 2023, motsvarande en potentiell total köpeskilling om 18 miljoner euro. För helåret 2021 prognostiseras bolagets omsättning till cirka 7,5 miljoner euro och EBITDA uppgående till cirka 2 miljoner euro.

Lucky Kat grundades år 2015 av bröderna Herdjie och Hernan Zhou och och fokuserar på att publicera och utveckla hypercasual- och casual-spel från sitt huvudkontor i Haag, Nederländerna. Företaget har en meritlista med över 200 miljoner nedladdningar på App Store och Google Play. För helåret 2021 prognostiseras Lucky Kat ha en omsättning om cirka 7,5 miljoner euro och en EBITDA om cirka 2 miljoner euro. Ledningen i Fragbite har identifierat ett flertal potentiella synergier inom bland annat marknadsföring av spel, datadrivna arbetsmetoder samt delade kostnader för olika system.

Play-to-earn och NFT under utveckling

– Jag är väldigt glad och stolt över att kunna meddela att vi idag har signerat avtal avseende förvärv av Lucky Kat B.V. Jag ser fram emot att få jobba närmare med dess grundare Herdjie och Hernan Zhou samt alla deras medarbetare. Företaget har bevisat att de kan skapa spel med datadrivna beslut och producerar för närvarande sitt första spel med ”play-to-earn-mekanik”. Jag bedömer att resten av Fragbite Group kommer att dra nytta av företagets kunnande och kunskap och att detta är ett förvärv som kommer att komplettera vår grupp och skapa goda synergier med vår existerande verksamhet, kommenterar Stefan Tengvall, VD och Koncernchef Fragbite Group AB.

– Vi är stolta och glada över att ansluta oss till Fragbite Group när vi accelererar vår tillväxt till både mobilspel och play-to-earn-spel. Med den senaste framgången med NFT-försäljningen av Panzerdogs finns det operativa synergier med Fragbites kunskap och expertis inom e-sport, kommenterar Herdjie Zhou, medgrundare och VD av Lucky Kat B.V.

Nyheter

Lundin Mining gör stort förvärv – 75 procent av bolagets intäkter kommer nu från koppar

Publicerad

den

Caserones, koppargruva i Chile

Lundin Mining meddelade tidigare idag att de förvärvar 51 procent av SCM Minera Lumina Copper av JX Nippon Mining & Metals Corporation. Lundin Mining har rätt att förvärva ytterligare 19 procent under en femårsperiod. Det förvärvade bolaget driver koppar-molybden-gruvan Caserones i Chile.

Lundin Mining betalar 800 miljoner USD vid tillträde och sedan 150 miljoner USD under en period på sex år. De ytterligare 19 procenten kan förvärvas för 350 miljoner USD.

Förvärvet är i linje med Lundin Minings strategiska mål och ger företaget en storskalig kopparproduktion med lång livstid med ett bra kassaflöde, som kompletterar Lundin Minings befintliga verksamheter och högkvalitativa tillgångar inom basmetaller med stort fokus på koppar. Förvärvet gör att 75 procent av Lundin Minings intäkter kommer att komma från koppar.

Dagens industri frågar vd Peter Rockandel om det är rimligt att köpa Caserones med tanke på investeringsbehovet för Josemaria. Han svarar ”Att få köpa en världsklasstillgång som dessutom är strategiskt helt rätt för den existerande portföljen är otroligt ovanligt så det är inget man kan tacka nej till. Dessutom gör vi det här köpet utan skuld och gruvan kommer direkt att generera fritt kassaflöde”.

Fortsätt läsa

Nyheter

EQL Pharma-aktien kommer fortsätta att gå upp

Publicerad

den

Graf över EQL Pharma-aktiens kursutveckling

EQL Pharma är en riktig succéaktie och den är fortsatt köpvärd anser Affärsvärlden i en analys som publicerades under onsdagen. Företaget, som är verksamt inom generikaläkemedel, har utvecklat en fungerande affärsmodell i Norden och nu ska den exporteras till övriga Europa.

”Aktien har gått mycket starkt sedan i höstas och är inte billig. Det förvånar inte givet defensiva kvaliteter kombinerat med en stark tillväxtprofil. Vi lutar åt att det finns mer att hämta om man lyfter blicken flera år fram. Rådet blir köp för den långsiktiga”

EQL Pharma noterades på Spotlight i slutet av 2013 och har planer på att flytta till Stockholmsbörsen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Dagens industri varnar för räddningsemission i BHG Group

Publicerad

den

Bygg Hemma Group (BHG) har haft en riktigt dålig utveckling och det verkar aldrig riktigt ta slut. Nu varnar Richard Bråse på Dagens industri för att bolaget kan behöva göra en räddningsemission.

“700 Mkr i negativt fritt kassaflöde före rörelseförvärv, ett organiskt försäljningstapp på 5 procent och dubbla nyemissioner var utfallet 2022 för BHG. 2023 börjar mardrömmen på allvar för aktieägarna, med riskkapitalbolaget EQT i spetsen.”

Bråse tänker sig att en företrädesemission eftersom emissionen är av en så kraftigt defensiv karaktär.

Vad vill huvudägarna?

Något som inte diskuteras i artikeln är frågan om vad huvudägarna vill. EQT äger via sin misslyckade Public value-fond drygt 25 procent. Det norska företaget Ferd har undan för undan ökat sitt innehav och har nu drygt 18 procent av aktierna.

Artikeln har tidigare publicerats på Nyemissioner.se

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.
  • Analyst Group har gett en analysuppdatering på Gold Town Games efter att spelutvecklaren släppt sin senaste rapport. Det motiverade värdet på 3,90 kronor upprepas. ”Gold Town Games AB (”Gold Town Games” eller ”Bolaget”) har nu fyra intäktsbringande spel lanserade globalt och under H1-23 har […]

Populära