Följ oss

Nyheter

Fragbite förvärvar Lucky Kat

Publicerad

den

Sky Chasers från Lucky Kat

Fragbite Group köper nederländska gamingbolaget Lucky Kat. Den initiala köpeskillingen uppgår till 7 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis, vilken ska erläggas med 5 miljoner euro i kontanta medel och med 2 miljoner euro genom 3 860 755 nyemitterade aktier i Fragbite, vilka emitteras till en kurs om 5,30 kronor per aktie. Rörliga tilläggsköpeskillingar om maximalt 11 miljoner euro kan komma att utgå baserade på framtida resultatutfall under åren 2021, 2022 och 2023, motsvarande en potentiell total köpeskilling om 18 miljoner euro. För helåret 2021 prognostiseras bolagets omsättning till cirka 7,5 miljoner euro och EBITDA uppgående till cirka 2 miljoner euro.

Lucky Kat grundades år 2015 av bröderna Herdjie och Hernan Zhou och och fokuserar på att publicera och utveckla hypercasual- och casual-spel från sitt huvudkontor i Haag, Nederländerna. Företaget har en meritlista med över 200 miljoner nedladdningar på App Store och Google Play. För helåret 2021 prognostiseras Lucky Kat ha en omsättning om cirka 7,5 miljoner euro och en EBITDA om cirka 2 miljoner euro. Ledningen i Fragbite har identifierat ett flertal potentiella synergier inom bland annat marknadsföring av spel, datadrivna arbetsmetoder samt delade kostnader för olika system.

Play-to-earn och NFT under utveckling

– Jag är väldigt glad och stolt över att kunna meddela att vi idag har signerat avtal avseende förvärv av Lucky Kat B.V. Jag ser fram emot att få jobba närmare med dess grundare Herdjie och Hernan Zhou samt alla deras medarbetare. Företaget har bevisat att de kan skapa spel med datadrivna beslut och producerar för närvarande sitt första spel med ”play-to-earn-mekanik”. Jag bedömer att resten av Fragbite Group kommer att dra nytta av företagets kunnande och kunskap och att detta är ett förvärv som kommer att komplettera vår grupp och skapa goda synergier med vår existerande verksamhet, kommenterar Stefan Tengvall, VD och Koncernchef Fragbite Group AB.

– Vi är stolta och glada över att ansluta oss till Fragbite Group när vi accelererar vår tillväxt till både mobilspel och play-to-earn-spel. Med den senaste framgången med NFT-försäljningen av Panzerdogs finns det operativa synergier med Fragbites kunskap och expertis inom e-sport, kommenterar Herdjie Zhou, medgrundare och VD av Lucky Kat B.V.

Nyheter

Lyckad lansering av Star Vaults onlinespel Mortal Online 2

Publicerad

den

Mortal Online 2, Star Vault spel

Star Vaults onlinespel Mortal Online 2 lanserades under gårdagen som planerat. Det skedde klockan 19 svensk tid. Något mer än 15 000 spel har hittills sålts via Steam sedan full release. Mortal Online 2 har idag under eftermiddagen adderats som titel till Nvidias försäljningsplattform Geforce Now och inom de närmaste veckorna planeras spelet vara tillgängligt för köp även via Epic Games Store.

Star Vault skriver att lanseringen överlag har varit mycket lyckad och att spelet ligger mycket bra till på top selling-listor sedan spelet gick live med full release. Företaget arbetar nu för fullt med att åtgärda några buggar som visat sig i samband med den kraftiga spelarökningen. Totalt har Mortal Online 2 nu sålts i över 90 000 exemplar (inkl förköp och kopior i samband med stress-test) och har ca 70 000 aktiva spelare. Detta bådar gott inför att bygga upp en stor, stabil och långsiktig spelarbas som betalar för Mortal Online 2 varje månad säger vd Henrik Nyström.

”Det är en stor dag för oss på Star Vault. Tack vare Mortal Online 2 skall vi nu sätta Star Vault på världskartan som framgångsrik MMORPG-studio!”

Fortsätt läsa

Nyheter

Goobit Groups verksamhet slaktas av klippt bankkontakt

Publicerad

den

SEB hade redan innan Goobit Groups notering sagt upp bankrelationen, men det fanns en uppsägningsperiod och Goobit var säkra på att relationen skulle fortsätta och att det bara var en formsak. Men i mitten av december blev det verklighet, SEB klippte bankkontakten och Goobit kunde inte längre använda Swish. Utfallet har blivit brutalt. Goobit rapporterar nu att under januari har kryptoväxlingen, dvs bolagets verksamhet, minskat med 74 %.

”Vid köp av kryptovaluta precis som vid all näthandel uppfattar kunderna kortbetalning som en mindre smidig lösning än direktbetalning. Dessvärre medför det uppsagda banksamarbetet ett väsentligt intäktsbortfall för Goobit Group, så länge vi inte har en ny konto- och betalningslösning på plats. Vi ser detta som en väsentlig men övergående driftstörning och vi jobbar intensivt på att få fram en fullgod betalningslösning för våra kunder. I dagsläget kan vi dock inte säga när en sådan lösning kan vara på plats,” kommenterar Erika Eliasson, VD för Goobit Group. 

Fortsätt läsa

Nyheter

Ratos – köpvärd med möjlig extra uppsida

Publicerad

den

Affärsvärlden ger i en analys en köprekommendation till Ratos-aktien. Affärsvärlden anser att aktien är undervärderat rent allmänt och att på toppen av det finns en ytterligare uppsida med bolagets nystartade förvärvsstrategi. Analysen inkluderar ett antagande om att Plantasjen kommer uppvisa lägre vinstsiffror framöver, efter att ha fått ett uppsving med covid 19-pandemin.

”Vår slutsats är att det finns värderingsstöd i Ratos också utan antaganden kring att förvärvsstrategin leder till en omvärdering”

”De kortsiktigt tveksamma organiska utsikterna är en risk, men Affärsvärlden sätter ett köpråd på aktien”

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära