Följ oss

Nyheter

Ferroamp och Aira i gemensam satsning på förnybara energilösningar för villaägare

Publicerad

den

Ferroamp

Clean energy tech-företagen Ferroamp och Aira har tecknat avtal om en gemensam satsning på energilösningar för den europeiska marknaden. Nu inleds utvecklingsarbetet för att integrera Ferroamp-systemet med Airas energierbjudande till villaägare.

– Genom att vi utvecklar och tillverkar nya produkter i samarbetet med Aira får vi möjlighet att expandera brett i Europa och får tillgång till flera stora marknader. Det här visar verkligen styrkan i vårt öppna modulära system och hur det enkelt kombineras med andra smarta lösningar, säger Kent Jonsson, vd för Ferroamp.

Airas mål är att accelerera elektrifieringen av fastighetsvärme genom ett byte till värmepumpar och annan förnybar teknologi. Att integrera Ferroamps smarta styrning av solenergi, batterier och elbilsladdning i systemet kommer att göra det möjligt för kunden att ytterligare optimera energianvändning och uppvärmning i ett enda system. Det ger ett kostnadseffektivt alternativ till uppvärmning med fossila bränslen och möjlighet för fler att delta i den gröna omställningen. Erbjudandet kommer initialt att riktas till villaägare i Tyskland, Italien och Storbritannien.

Företagen tecknade onsdagen 6 mars ett utvecklingsavtal. Nu inleds arbetet med att utveckla och integrera Ferroamp-systemet i Airas kunderbjudande.

– Som pionjärer inom elektrifiering av bostäder ger Ferroamp ett betydelsefullt bidrag till Airas erbjudande genom att ytterligare minska energikostnaderna för kunderna. Därmed bidrar de även till Airas ambition att minska gasberoendet i Europa. Ferroamp har etablerat sig som ett flexibelt och modulärt system som kommer passa bra i Airas energiplattform, app och optimeringslösning för smarta hem, säger Kaj af Kleen, Chief Product and Technology Officer hos Aira.

Om Aira
Aira grundades 2022 av Vargas (där Harald Mix är central) i Stockholm, Sverige, för att möjliggöra för människor att delta i omställningen till rena energilösningar, ett hem i taget. Med Aira har europeiska konsumenter en allt-i-ett-leverantör leverantör av kompletta energisparlösningar för hemmet, där en smart värmepump står i centrum av erbjudandet.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära