Följ oss

Nyheter

Enfastighetsbolaget Halmslätten får köprekommendation av analytiker

Publicerad

den

Halmslättens fastighet som hyrs av Martin & Servera

Halmslätten äger och förvaltar två moderna kyl- och frysanläggningar som är fullt uthyrda till Martin & Servera. Bolaget har ingen egen ledning utan förvaltas av Pareto Business Management. Affärsvärlden har idag tittat närmare på bolaget i en analys och kommer fram till en köprekommendation.

”Vi gillar de långa hyreskontrakten och vi ser inga tecken på att Martin & Servera skulle vantrivas. Tvärtom så visar satsningen på solceller på ett långsiktigt engagemang. Att utdelningen var intakt under pandemin är också ett styrketecken. Vi landar i att den som gillar denna typ av små fastighetsbolag kan köpa en mindre post Halmslätten till portföljen”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära