Följ oss

Nyheter

Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck är köpvärt efter stort ras i aktiekursen

Publicerad

den

Läkemedel från Lundbeck

Dagens Industri ger en köprekommendation till det danska läkemedelsbolaget Lundbeck. Aktien har fallit med 2/3 från toppen, inklusive utdelningar. Analytikern är tydlig med att han inte inbillar sig att han prickar botten. Risknivån anges till medel.

”Baserat på Di:s antaganden kommer Lundbeck att generera ett fritt kassaflöde, exklusive förvärv, motsvarande mer än 10 procent av börsvärdet nästa år och skuldsättningen är på en rimligt låg nivå. Så även om det generellt inte råder slagläge för aktier det närmaste året är Lundbecks konjunkturokänsliga karaktär, tillväxtcomeback och läskande kassaflöde ett intressant alternativ.”

Nyheter

Tre bra aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Tidningen Börsveckan har denna vecka analyserat sex olika företag och varav tre aktier är bra att köpa.

Köp

  • Bredband2
  • Bergman & Beving
  • Getinge

Avvakta

  • Momentum Group
  • Boliden
  • Arjo
Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen av Sdiptech är orättvist snål

Publicerad

den

Sdiptech är Veckans aktie i Dagens Industri som i analysen kommer fram till en köprekommendation. Serieförvärvarna var under en period heta på börsen och sedan slutade de att vara heta. Dagens Industris slutsats är att Sdiptech har följt med hela skaran aktier lite väl mycket, detta företag har mer värde.

Man lyfter bland annat fram att bolaget har en stabil organisk tillväxt i nischer inom infrastruktur och gör kvalitetsförvärv med egen generator.

”Aktien har kraschat med 60 procent i år. Men när Di öppnar upp det svåranalyserade bolagets svarta låda och jämför med sektorkollegorna är slutsatsen tydlig: marknadens prissättning är orättvist snål. På sikt talar dock mycket för att börsen kommer att se på den tidigare kursraketen med väsentligt blidare ögon än i dag. Vi ser en chans till stjärnvärdering och trycker på köp.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering – intervju med vd

Publicerad

den

MEDS lager

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering på First North under första veckan av oktober. Affärsvärlden har tidigare publicerat en analys där man skrev att aktien möjligtvis kan vara intressant att köpa på 50 kronor. Nedan blir vd Björn Thorngren intervjuad om verksamheten.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära