Nyheter

Curasight ingår partnerskap med Curium – kan erhålla 70 miljoner USD i milstolpar

Publicerad

den

Curasight, som är noterat på Spotlight, har ingått ett globalt partnerskap med Curium. Curasight kommer att utveckla sin egenutvecklade PET-bildteknik uTRACE för att erhålla myndighetsgodkännande i EU och USA, med Curium som ansvarig för tillverkning och kommersialisering.

Milstolpsbetalningar och tvåsiffriga royalties

Curasight kan få till upp till 70 miljoner USD i milstolpsbetalningar gällande utveckling och kommersialisering. Curasight är även berättigat till tvåsiffriga royalties på försäljningen vid eventuell kommersialisering. Avtalet avser prostatacancer.

Enligt det exklusiva och globala licens- och samarbetsavtalavtalet kommer Curasight att utveckla sin egenutvecklade uTRACE-teknologi för användning i prostatacancer fram till dess att myndighetsgodkännande beviljas i EU och USA. Curium kommer att ansvara för den kommersiella tillverkningen av uTRACE och den globala kommersialiseringen.

Curasight siktar på att positionera uTRACE som en förstklassig PET-tracer som kan fungera som ett alternativ eller komplement till traditionella biopsier för utvärdering av patienter med prostatacancer i aktiv övervakning. Curasight fick nyligen feedback från den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten (FDA) vid ett pre-IND-möte om utvecklingsplanen för den [64]Cu-märkta versionen av uTRACE för användning vid prostatacancer.

”Vi är mycket glada över att underteckna detta partnerskap med Curium, som vi anser ger ytterligare validering av vår uTRACE[®]-plattform och dess användning i prostatacancer. Vårt samarbete kombinerar Curasights styrkor i utvecklingen av uTRACE[®] och Curiums beprövade expertis, kapacitet och globala meriter inom tillverkning och kommersialisering av radiofarmaka”, säger Curasights vd Ulrich Krasilnikoff. ”Det här partnerskapet stöder vidareutvecklingen av vår diagnostiska plattform och för oss närmare vår ambition att hjälpa ett stort antal prostatacancerpatienter.”

”Som global ledare inom nuklearmedicin är Curium engagerat i att utveckla livsviktiga diagnostik- och behandlingslösningar för cancerpatienter. Vi är glada över möjligheten att ytterligare utöka vår innovativa franchise för koppar-64-märkt PET-diagnostik inom en lovande indikation. Vårt partnerskap med Curasight kommer att utnyttja Curiums globala närvaro, Copper 64-expertis och expertis inom prostatacancer för att föra ut denna innovativa lösning till patienter och sjukvårdspersonal runt om i världen.” tillade Chaitanya Tatineni, Curiums Chief M&A Officer och chef för Curiums licens- och partnerskapsprogram.

Curasight behåller rättigheter utanför prostatacancer

uTRACE-plattformen är en del av Curasights uPAR teranostic-lösning, som består av dess uTRACE-diagnostikteknik och dess uTREAT-teknik för riktad behandling. Genom att visualisera cancern på ett förbättrat och intelligent sätt syftar uTRACE-plattformen till att ge en mer exakt diagnos i vissa typer av cancer, inklusive prostatacancer, vilket kan stödja en personlig behandlingslösning för varje patient. Tekniken har testats i flera kliniska fas 2-studier. Curasight kommer att behålla alla rättigheter att utveckla och kommersialisera uTRACE inom indikationer utanför prostatacancer.

Populära

Exit mobile version