Följ oss

Nyheter

Cinis Fertilizer har säkrat leveranser av insatsvaror för produktion enligt plan

Publicerad

den

Cinis Fertilizer gör sig redo i Örnsköldsvik

Cinis Fertilizer köper in insatsvaror som bolaget omvandlar till en form av konstgödsel. Insatsvarorna är restmaterial från andra industrier, där Cinis Fertilizer har ett stort fokus på att köpa restmaterial från batteriproduktion. Frågan har flera gånger uppkommit om Cinis Fertilizer kommer att få problem då företagen bolaget ska köpa sina insatsvaror ifrån inte kommit igång med sin egen produktion. Cinis Fertilizer har dock varje gång skrivit nya avtal eller försäkrat att de avtal man skrivit kommer att fullföljas även om en specifik produktionsanläggning är försenad. Idag upprepade Cinis Fertilizer ett budskap i samma anda.

Produktionsstart om två månader ligger fast

Cinis Fertilizer skriver att de har säkrat leveranser av insatsvaror för produktionsstart enligt plan och för full produktion under resten av året. Förseningarna hos samarbetspartnern Northvolt uppges varken påverka bolagets planerade produk­tionsstart eller produktions­volymerna för 2024 då bolaget har överenskommelser med kompletterande leverantörer av insatsvaran natriumsulfat.

”För att säkerställa planerade produktionsvolymer under helåret 2024 har vi aktiverat våra överenskommelser med befintliga och nya leverantörer såväl i Sverige som internationellt. Dessa leverantörer av natriumsulfat kompletterar de volymer vi får från Northvolt. Från och med februari månad tar vi emot leveranser av insatsvaror till vår anläggning i Örnsköldsvik”, säger Jakob Liedberg, grundare och VD Cinis Fertilizer.

”Vi har mycket goda relationer med Northvolt och flera andra leverantörer av restströmmar från olika sektorer, inklusive massaindustrin, och jag ser fram emot att äntligen kunna starta vår produktion av miljövänligt kaliumsulfat”, säger Jakob Liedberg.

Planen att driftsätta produktionsanläggningen i Örnsköldsvik i slutet av första kvartalet 2024, med produktionsstart någon vecka därefter, ligger fast.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära