Följ oss

Nyheter

Cibus är tillbaka på noteringskursen – nu är det köpläge

Publicerad

den

Cibus-fastighet

Cibus är ett fastighetsbolag som har fokus på livsmedelsfastigheter i Norden, där Finland har en stor vikt då det var där bolaget började. Bolaget noterades på First North till 10 euro per aktie för fem år sedan och flyttade till Stockholmsbörsen under 2021. Aktien var som högst uppe i drygt 290 kronor under 2021 års sista handelsdag, innan resan börjat gå neråt.

För en vecka sedan kände sig Cibus tvungna att ta in nytt kapital och gjorde en riktad emission på 92 kronor per aktie. Det startade en stor debatt, för Cibus ger utdelning, bolaget hade kunnat undvika en nyemission om de bara låtit bli att dela ut pengar en period.

Men att investera handlar om att titta framåt från punkten där man står nu. Och när Dagens industri blickar framåt så blir det en tydlig köprekommendation för Cibus-aktien som med dagens kurs ger en direktavkastning på hela 10 procent. Bolagets intjäningsförmåga har stärkts kraftigt och i grunden har bolaget ett bra inflationsskydd skriver tidningens analytiker.

“Med nyemissionen är en avsevärd del av den finansiella osäkerheten borta. P/e-talet baserat på förvaltningsresultatet är cirka 10 i år och 9 nästa år. Direktavkastningen är också 10 procent, där utdelningen distribueras månadsvis. Kassaflödesavkastningen, om allt kassaflöde skulle delas ut, ligger lite högre på 11 procent.”

Denna artikel har tidigare publicerats på Nyemissioner.se

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära