Följ oss

Nyheter

Bulten-aktien har fortsatt potential och ger bra direktavkastning

Publicerad

den

Skruvar och bultar från Bulten

Bulten är snart 150 år gammalt och har en verksamhet inom något så ”tråkigt” som fästelement och skruvar. Men tråkig verksamhet kan vara bra verksamhet, och det är precis vad Dagens industri anser att Bulten har. Aktien har gått upp 70 procent i år och tidningens analytiker ser en fortsatt resa uppåt och delar ut en köprekommendation.

”Vi tror festligheterna fortsätter och kan inte hitta något tillverkande bolag med en mer lockande kombination av låg värdering, snabb tillväxt och låg skuldsättning.”

Dagens industri lyfter fram att verksamheten har tillväxtchanser på flera fronter, att bolaget har nya på mål på gång och att aktien har multikvaliteter.

Bulten har fordonsindustrin som en stor kund och det kommer alltid att skrämma investerare skriver tidningens analytiker. Det ger å andra sidan en intressant direktavkastning. Trots att bolaget bara planerar att dela ut en tredjedel av vinsten nästa år så ger det ändå en direktavkastning på 4 procent.

Bultens aktie stängde igår veckan på 98,90 kronor.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära