Följ oss

Nyheter

Bodyflight är köpvärt för investerare som vågar ta risk

Publicerad

den

Vindtunnel hos Bodyflight

Bodyflight är ett upplevelsebolag som äger och driftar två vindtunnlar för fallskärmshoppning inomhus. Pandemin slog hårt mot bolaget och aktiviteten i Göteborgsanläggningen som blev klar under pandemin är fortfarande inte tillfredställande.

Idag gav dock Affärsvärlden en köprekommendation till Bodyflights aktie. Om bolaget får upp beläggningen och kan beta av skulderna under kommande år så finns det en stor uppsida i aktien. Men det är en spekulativ investering.

”Bodyflight är mycket litet, riskerna på nedsidan stora och likviditeten i aktien obefintlig. Den som köper aktien bör göra det med en mindre andel av portföljen och vetskapen att merparten av investeringen kan gå förlorad. Inga insiders har köpt meningsfulla mängder aktier under senaste året. Men om bolaget efter pandemin återigen lyckas bättra på kapacitetsutnyttjandet och hålla uppe lönsamheten bör det finnas utrymme att beta av merparten av skulderna under kommande år. Då kommer Bodyflight vara i ett klart bättre läge än dagens och borde värderas högre. Vi ger ett spekulativt köpråd”

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära