Följ oss

Nyheter

Baseball Franchise Manager blir Gold Town Games femte lansering

Publicerad

den

Baseball-stadion

Gold Town Games dotterbolag Grand Pike lanserar Baseball Franchise Manager i USA på Google Plays Open Beta program. Spelet blir därmed koncernens femte sport managerspel.

Open Beta-lanseringen ger användare möjligheten att testa spelet, samt ge utvecklarna feedback och data för att kunna optimera spelet inför den fullskaliga lanseringen. Baseball Franchise Manager kommer efter beta lanseringen att släppas fullt ut på Google Play och App Store.

– Vi är glada och stolta över att äntligen kunna lansera Baseball Franchise Manager. I den här första fasen av att arbeta med externa användare vill vi optimera spelets onboarding, retention och ekonomiska balansering inför nästa lansering, säger Daniel Öhgren, produktägare och VD för Grand Pike.

Först USA, framöver även i Japan

Baseboll är en av de mest älskade och kulturellt betydelsefulla sporterna i USA med en supporterbas på upp mot 95 miljoner personer. Det faktum att beta-lanseringen görs i USA möjliggör att Baseball Franchise Manager effektivare kan nå en bra anpassning mellan produkt och marknad inför spelets uppskalning. Framöver siktar bolaget på att lansera spelet i sportens andra hemland, Japan.

Grafisk stil för att tilltala en bredare grupp

Daniel Öhgren tar upp att spelet i huvudsak kommer att tilltala dedikerade baseboll-supportrar, men att den grafiska stilen och enkelheten ska bidra till att spelet kan tilltala en större och bredare grupp av användare.

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

  • Protector
  • Lassila & Tikanoja

Avvakta

  • Storebrand
  • Gjensidige
  • Tryg
  • Solid Försäkring
  • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära