Följ oss

Nyheter

Baseball Franchise Manager blir Gold Town Games femte lansering

Publicerad

den

Baseball-stadion

Gold Town Games dotterbolag Grand Pike lanserar Baseball Franchise Manager i USA på Google Plays Open Beta program. Spelet blir därmed koncernens femte sport managerspel.

Open Beta-lanseringen ger användare möjligheten att testa spelet, samt ge utvecklarna feedback och data för att kunna optimera spelet inför den fullskaliga lanseringen. Baseball Franchise Manager kommer efter beta lanseringen att släppas fullt ut på Google Play och App Store.

– Vi är glada och stolta över att äntligen kunna lansera Baseball Franchise Manager. I den här första fasen av att arbeta med externa användare vill vi optimera spelets onboarding, retention och ekonomiska balansering inför nästa lansering, säger Daniel Öhgren, produktägare och VD för Grand Pike.

Först USA, framöver även i Japan

Baseboll är en av de mest älskade och kulturellt betydelsefulla sporterna i USA med en supporterbas på upp mot 95 miljoner personer. Det faktum att beta-lanseringen görs i USA möjliggör att Baseball Franchise Manager effektivare kan nå en bra anpassning mellan produkt och marknad inför spelets uppskalning. Framöver siktar bolaget på att lansera spelet i sportens andra hemland, Japan.

Grafisk stil för att tilltala en bredare grupp

Daniel Öhgren tar upp att spelet i huvudsak kommer att tilltala dedikerade baseboll-supportrar, men att den grafiska stilen och enkelheten ska bidra till att spelet kan tilltala en större och bredare grupp av användare.

Nyheter

Fyra köpvärda aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat ett flertal företag och ger köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp

  • Loomis
  • Novo Nordisk
  • Rejlers
  • Nordisk Bergteknik

Avvvakta

  • Drillcon
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentbolaget Kinnevik får en köprekommendation av Dagens industri

Publicerad

den

Dagens Industris analytiker sticker ut hakan och ger en köprekommendation till det herrelösa investmentbolaget Kinnevik. Tidningen anser att den mardrömslika utvecklingen i bolaget nu har fått ett för stort genomslag i aktien och att den därför är köpvärd.

I dessa tider vill många investerare undvika att bolag de äger aktier i ska göra emission. Det är något Kinnevik inte behöver göra enligt vd och Di. Bolaget startade året med en nettokassa på 10,4 miljarder kronor. Vd säger till Di att 40 procent av portföljen är bolag som är lönsamma eller blir det under året och att 30 procent har kapital som räcker bortom 2024. Dessutom får Kinnevik omkring 1 miljard kronor i utdelning per år från Tele2.

Tele2 utgör en dryg fjärdedel av portföljen. Men i övrigt är i princip allting nytt på Kinnevik. Nästan hela portföljen har köpts de senaste åren. Kinnevik har tidigare varit familjen Stenbecks maktbolag, men även om personer ur släkten fortfarande äger aktier så har man i stort sett lämnat bolaget i övrigt.

Artikeln har tidigare publicerats på Nyemissioner.se

Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentbolaget Öresund är ingen bra aktie

Publicerad

den

Dagens industri ger en säljrekommendation till aktien i investmentbolaget Öresund.

”Investmentbolaget har uppvisat en oroväckande tendens att trassla in sig i härvor och har inte slagit börsen sedan 2018. Trots det tangerar substanspremien den högsta nivån på nästan sex år.”

Analytikern Richard Bråse kommenterar analysen i DiTV.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.
  • Analyst Group har gett en analysuppdatering på Gold Town Games efter att spelutvecklaren släppt sin senaste rapport. Det motiverade värdet på 3,90 kronor upprepas. ”Gold Town Games AB (”Gold Town Games” eller ”Bolaget”) har nu fyra intäktsbringande spel lanserade globalt och under H1-23 har […]

Populära