Nyheter

Axel Johnson-gruppen ny storägare i Acast

Publicerad

den

Axel Johnson-gruppen, via AltoCumulus Asset Management, har köpt 12,3 miljoner aktier i Acast och är nu den sjätte största ägaren med 6,8 procent av aktierna.

“Som relativt nya på Nasdaq har vårt arbete med att tydliggöra och informera kapitalmarknaden om Acasts strategiska resa hög prioritet och vi är stolta över en stark ägarbild med flera välrenommerade investerare. Vårt arbete med att skapa en världsledande aktör inom kommersialisering av podcasting fortsätter och vi är självklart glada att ha AltoCumulus med oss på denna fortsatta resa”, säger Emily Villatte, CFO Acast. 

Förändringar i ägarlistan

När det handlar om befintliga aktier så måste självklart någon sälja när någon annan köper. När vi tittar på listan över de tio största aktieägarna så har Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur Fonder minskat sina innehav. Axel Johnson-gruppen har ökat och övriga har ett oförändrat ägande.

Den största förändringen var annars i början av året då Bonnier Ventures ökade sitt innehav till 12,3 procent och blev största ägare.

De tio största aktieägarna i Acast

Populära

Exit mobile version