Nyheter

Avgrunden har öppnat sig för Azelio

Publicerad

den

Azelio har utvecklat lösningar för energilagring men i stort sett ingen vill köpa. Bolaget gick från att prata om att intresset från potentiella kunder var enormt, till att prata om mål för produktionskapacitet. I mars utsågs en ny vd efter att grundaren Jonas Eklind avgått då verksamheten aldrig fick fart. Med en ny vd på plats så började bolaget så smått anpassa sig efter verkligheten och den är inte vacker. Azelio varslade idag 100 anställda och det finns inga positiva toner i bolagets kommunikation.

Azelio skyller sina problem på marknadsläget. Men marknaden skriker efter allt vad energi heter just nu och enorma satsningar inleds runt om i världen. Den hårda sanningen är att det är Azelios lösningar som inte säljer, trots en enormt stark marknad.

Azelios nya prognos är att kapitalbehovet kommer att vara 250-400 miljoner kronor, jämfört med tidigare kommunicerade 300-500 miljoner kronor. Men med en så dålig utveckling för verksamheten så kommer villkoren för att ta in sådana belopp att bli brutala.

Populära

Exit mobile version