Följ oss

Nyheter

Analytiker lyfter fram att Gold Town Games breddar spelportföljen

Publicerad

den

Mobilspel

Analyst Group lyfter i en större analysuppdatering fram att Gold Town Games har breddat sin spelportfölj. Nytt värderingsintervall i ett basscenario är 3,90 kr per aktie och 4,50 kronor i ett bullscenario. Aktien handlas i skrivande stund kring 3,40 kronor.

Triggers i närtid

Analyst Group lyfter fram fem triggers för aktien under kommande månader och kvartal.

  • Bolaget fortsätter att vidareutveckla W3XM-plattformen, vilket både utvecklar och förbättrar befintliga spel samt ökar möjligheten till skalbarhet, genom att kostnadseffektivt kunna producera ytterligare produkter.
  • Soft launch av Blitz Football Manager ligger i närtid.
  • WFM anpassas till en global lansering under Q4-21, vilket kan innebära att Gold Town Games konsoliderar sin position i fler länder.
  • Åtminstone en större marknadsinsats under hösten.
  • I samband med aktieförvärvet i Grand Pike pågår utvecklingen av ett basebollmanagerspel, där målbilden är att spelet ska lanseras inom 12 månader, med en förhoppning att det skulle kunna ske redan till april 2022.

Nyheter

Tredje innehavet som listas för eBlitz Group

Publicerad

den

Produkter från FSport

Det lilla investmentbolaget eBlitz Group har under knappa fyra månaders tid sett två av sina innehav börsnoteras och nu är det dags för det tredje, FSport. Första handelsdag för FSports aktier på Nasdaq First North är den 30 september. FSport är ett spel- och mediabolag inom daily fantasy sports och affiliatemarknadsföring och gör inför noteringen en emission på drygt 20 Mkr.

eBlitz Group investerade 0,75 Mkr i FSport via en private placement som gjordes i juni.

Kraftiga överteckningar i tidigare noteringar

De två företagen som noterats under föregående månader fick sina noteringsemissioner kraftigt övertecknade. Fragbites emission tecknades till 788 procent och SOZAPs tecknades till cirka 794 procent. Det återstår att se hur det går för FSport men tidigare nogtaringar har synliggjort övervärden i eBlitz, som tidigare hette Onoterat.

Fortsätt läsa

Nyheter

Fragbite Group – förvärvande gamingbolag med välfylld kassa

Publicerad

den

Spelmiljö från ett av Fragbite Groups spel

Fragbite Group är ett förvärvande gamingbolag med en välfylld kassa som noterades på First North i juli. Bolaget har för sin storlek en bred spelportfölj som genererar ett löpande kassaflöde. Verksamheten presenterar här av vd Stefan Tengvall.

Fortsätt läsa

Nyheter

Uppsidan stor i fastighetsbolaget Mofast enligt analytiker

Publicerad

den

Affärsvärldens analytiker skriver i en analys att det finns en stor uppsida i fastighetsbolaget Mälardalen Omsorgsfastigheter som genomgår en förändring. Bolaget har varit ett ”konsultdrivet fastighetsbolag” med en portfölj av fastigheter, men håller nu på att bli ett riktigt fastighetsbolag med en egen organisation som ska expandera fastighetsbeståndet. Bolaget håller även på att byta namn till Mofast och ska flytta sin notering till First North.

Affärsvärlden skriver att aktien handlas till en substansrabatt på 11 procent.

”Mofast har mycket kvar att göra men lyckas bolaget nå de nya målen finns en god chans att aktien någon gång framöver prissätts mer likt övriga samhällsfastighetsbolag på börsen. Då är uppsidan stor. För den som gillar små fastighetsbolag är detta ett köpråd”

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära