Följ oss

Nyheter

Analytiker lyfter fram att Gold Town Games breddar spelportföljen

Publicerad

den

Mobilspel

Analyst Group lyfter i en större analysuppdatering fram att Gold Town Games har breddat sin spelportfölj. Nytt värderingsintervall i ett basscenario är 3,90 kr per aktie och 4,50 kronor i ett bullscenario. Aktien handlas i skrivande stund kring 3,40 kronor.

Triggers i närtid

Analyst Group lyfter fram fem triggers för aktien under kommande månader och kvartal.

 • Bolaget fortsätter att vidareutveckla W3XM-plattformen, vilket både utvecklar och förbättrar befintliga spel samt ökar möjligheten till skalbarhet, genom att kostnadseffektivt kunna producera ytterligare produkter.
 • Soft launch av Blitz Football Manager ligger i närtid.
 • WFM anpassas till en global lansering under Q4-21, vilket kan innebära att Gold Town Games konsoliderar sin position i fler länder.
 • Åtminstone en större marknadsinsats under hösten.
 • I samband med aktieförvärvet i Grand Pike pågår utvecklingen av ett basebollmanagerspel, där målbilden är att spelet ska lanseras inom 12 månader, med en förhoppning att det skulle kunna ske redan till april 2022.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

 • Assa Abloy
 • Bulten
 • Duni
 • Balder
 • Instalco
 • Logistri

Avvakta

 • ChemoMetec
 • Multiconsult
 • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära