Följ oss

Nyheter

Analytiker lyfter fram att Gold Town Games breddar spelportföljen

Publicerad

den

Mobilspel

Analyst Group lyfter i en större analysuppdatering fram att Gold Town Games har breddat sin spelportfölj. Nytt värderingsintervall i ett basscenario är 3,90 kr per aktie och 4,50 kronor i ett bullscenario. Aktien handlas i skrivande stund kring 3,40 kronor.

Triggers i närtid

Analyst Group lyfter fram fem triggers för aktien under kommande månader och kvartal.

 • Bolaget fortsätter att vidareutveckla W3XM-plattformen, vilket både utvecklar och förbättrar befintliga spel samt ökar möjligheten till skalbarhet, genom att kostnadseffektivt kunna producera ytterligare produkter.
 • Soft launch av Blitz Football Manager ligger i närtid.
 • WFM anpassas till en global lansering under Q4-21, vilket kan innebära att Gold Town Games konsoliderar sin position i fler länder.
 • Åtminstone en större marknadsinsats under hösten.
 • I samband med aktieförvärvet i Grand Pike pågår utvecklingen av ett basebollmanagerspel, där målbilden är att spelet ska lanseras inom 12 månader, med en förhoppning att det skulle kunna ske redan till april 2022.

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

 • Protector
 • Lassila & Tikanoja

Avvakta

 • Storebrand
 • Gjensidige
 • Tryg
 • Solid Försäkring
 • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära